Hasan Polatkan Havalimanı’nın sadece adı kalacak

Yurt içi uçuşlara açılmayan sadece Eskişehir, Brüksel ve Düseldorf arasında gurbetçi vatandaşlara hizmet eden Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı tamamen atıl vaziyete düşürülecek. İddia Şehir Gazetesi’nden Vedat Celal Alp’e ait. Alp, gurbetçi vatandaşların Eskişehir Hasan Polatkan yerine Kütahya Zafer Havalimanı’na yönlendirmek adına 3 şirkete baskı yapıldığı iddiasını bugünkü köşesinde duyurdu.

Hasan Polatkan Havalimanı’nın sadece adı kalacak
22 Mart 2022 Salı 10:41

Brüksel ve Düseldorf seferlerinin Kütahya Zafer Havalimanı’na kaydırılması için Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün seferleri düzenleyen 4 şirkete baskı yaptığını iddia eden Şehir Gazetesi köşe yazarı Vedat Celal Alp, Afyon milletvekillerinin de Emirdağlı gurbetçilerin Hasan Polatkan yerine Zafer Halimanını kaydırılması konusunda çalıştıklarını ifade etti. Bilindiği üzere 2021 yılı için zafer Havalimanı’na iç hatlarda 775 bin 137, dış hatlarda ise 542 bin 596 kişilik yolcu garantisi verilmiş ve bu hedef tutturulamamıştı. Hasan Polatkan Havalimanı’nı kullanan gurbetçilerin Zafer Havalimanı’na aktarılması ile bu açığın kapanması hedeflenirken, olan yine Eskişehir’e olacak. Uzun yıllar Hasan Polatkan Havalimanı’nın yurt içi seferlere de açılması yönünde talepte bulunan , şayet gurbetçi vatandaşları da kaybederse atıl bir havalimanına sahip olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 2 yıl önce
Kütahya'ya havalimanı yapmak ne akla hizmet.Burda hazır yer var, Eskişehir büyükşehir, ortada kalan bir şehir bize çok yakışırdı.Yılda bilmem ne kadar zarar yapıyor, devletin kasasından yani bizim paramız çöpe gidiyor.Şu boşuna giden paralar çok önemli yerde mesela E.Y.T de kullanılabilirdi
Avatar
Güven - 2 yıl önce
Oraya tek otobüsle bile gidilemiyor aktarmalı kurahyadan çoluk çocuk perişan yollarda Belçika uçakla 3 saat Eskişehir Kütahya da 3 saat