Hasan Polatkan Havalimanı için bir tepki de ESGİAD’dan

Eskişehir Genç İş Adamları Derneği “ESGİAD” Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili olarak gündeme gelen iddiaları değerlendirdi. Entok, “Eskişehir cezalandırılıyor mu” diye sordu ve ekledi:. Eskişehir sahipsiz değildir sahipsiz kalmamalıdır

Hasan Polatkan Havalimanı için bir tepki de ESGİAD’dan
23 Mart 2022 Çarşamba 13:15

Birkaç gündür Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili gündeme gelen iddiaları dikkatle takip ettiklerini belirten Entok,  “Yıllardır özel havayolu şirketlerinin gurbetçi vatandaşlarımızı şehrimizle buluşturduğu havalimanımızın, önümüzdeki günlerde özel uçak seferlerine de kapatılacağı ile ilgili gelişmeler bizleri kaygıya düşürmüştür” dedi. Afyonkarahisar siyasetçi ve bürokratlarının bu gelişme adına yetkili makamlara baskı uyguladığı, sivil havacılık genel müdürlüğünün ise sözlü ve yazılı talimatlarla Zafer Havalimanında oluşan zararı azaltmak için bu çabaya destek verdiğini gözlemlediklerini ifade eden Entok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  Ne yazık ki geçtiğimiz yıllarda demiryolu öyküsünün miladı olan Tülomsaş'ın Ankara merkezli Türasaş’a bağlanması, THY’nin 1933’de ilk resmi uçuşunu yaptığı Eskişehirde resmi uçak seferlerini kaldırması şimdi de yüzbinlerce vatandaşın tercih ettiği özel uçak seferlerin kaldırılması ile ilgili çalışmalar akıllara Eskişehir cezalandırılıyor mu? sorusunu getirmektedir.

Eskişehir sahipsiz değildir, sahipsiz kalmamalıdır !

Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik gibi komşu şehirlerimizde ikamet eden vatandaşların dahi şehrimizi cazibe merkezi olarak gördüğü ve sık sık ziyaret ettiğini, sosyal, fiziksel ve kültürel anlamda bölgenin çekim üssü olan Eskişehir'den bu hizmeti kaldırmanın, ne kadar altyapısız bir karar olacağı açıktır.  Kaldı ki böylesi bir kararın manevi travmasının yanında pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle son yıllarda zor günler yaşayan ve bitme noktasına gelmiş hizmet sektörü yani Eskişehir ekonomisi adına da telafisi zor bir kayıp olacağı ortadadır.  Bizler ESGİAD yönetici ve üyeleri olarak öznesi Eskişehir olan her mesele gibi bu gelişmelere de tepkisiz ve sessiz kalamayız. Yaşadığımız şehrin somut ve kültürel kazanımlarını tehdit eden her konunun karşısında olmaya devam ediyoruz. Başta iktidar partisi temsilcilerimiz olmak üzere ilgili tüm makamların, Eskişehir’i yöneten tüm atanmış ve seçilmişlerimizin bu konuda aynı paydada buluşmasını diliyor, şehrimizin sahipsiz olmadığını göstermek adına bu gündemin sonsuza dek rafa kaldırılmasını bekliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.