Halkın Kömürlü Termik Santral itirazı yetkililere teslim edildi

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu, Alpu’ya kurulması planlanan Kömürlü Termik Santral’e ait ÇED Raporu’nun iptal edilmesi için vatandaşların hazırladığı dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

Halkın Kömürlü Termik Santral itirazı yetkililere teslim edildi
27 Şubat 2018 Salı 14:58

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu üyeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Birçok alternatif enerji çeşidi varken dünyanın vazgeçtiği kömürlü bir santral istemediklerini belirten platform üyeleri şunları paylaştı: “Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Eskişehir Beyazaltın Mevkii’nde yapılması planlanan ‘Alpu Kömürlü Termik Santral’i ve bu santrale kömür sağlayacak olan rezerv alanındaki ‘Yeraltı maden işletmesi’ ile ‘Kül düzenli depolama tesisi’ projesi ile ilgili, ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirildiği ve halkın görüş ve önerilerine açıldığı duyuru ile bildirilmiştir.

Herkes sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Anayasa ile koruma alına alınmış yaşam hakkımız açıkça ihlal edilmekte, bu vesile ile hukuk, adalet ve mevzuat hükümlerine aykırı davranılmaktadır. Uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınan ‘Yaşam hakkına’ saygı gösterilmemektedir.

Enerji üretimine karşı değiliz ancak bütün dünya kömürlü termik santrallerin zararlarından bahsederken ve enerji üretmek için daha zararsız ve hatta ucuz yöntemler varken, sağlığımıza böylesine zararlı kömürlü termik santralde direnilmesini istiyoruz.

ESÇEP olarak, tüm bu görüş ve düşüncelerin yer aldığı ÇED Raporu iptali ile ilgili vatandaşlarımızın itiraz dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim ediyor, gereğinin yapılmasını istiyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.