HALKI KANDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Alpu Ovası’nda kömürlü termik santral için yapılan sondaj çalışmalarını gündeme taşımasının ardından “ilgili kurumların yetkilileri, bölge halkını ikna için yaptıkları toplantılarda hala doğruyu söylemiyor” diyerek tepki gösterdi.

HALKI KANDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR
20 Mayıs 2019 Pazartesi 13:09


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimler öncesi Eskişehir mitinginde, AKP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın ve AKP adaylarının Alpu ziyaretlerinde üstüne basa basa dile getirdiği “Alpu Ovası SİT alanı olarak koruma altında. Vatandaşımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız” sözleri sonrası bölgede başlayan sondaj çalışmalarını yerinde tespit ederek ülke gündemine taşıyan Dr. Jale Nur Süllü, sondaj çalışmalarının yapıldığı ve yapılacağı yerlerde bir anda başlayan üst düzey yetkililerin ziyaretlerle bölge halkını kandırmaya çalıştıklarını söyledi. Süllü, Elektrik Üretim A.Ş. ve Maden Tetkik ve Arama kurumlarının üst düzey yetkililerinin,  bölgedeki ikna turlarında düzenledikleri toplantılarda sondaj çalışmalarının termik santral yapılması anlamına gelmediği bilgilendirmesi ile halkı yanıltarak sondaj izni almaya çalıştıklarını belirtti. 


Dr. Jale Nur Süllü, “Cumhurbaşkanı tarım arazisi olduğunu söyledi, yetkililer sondajların termik santral yapılacağı anlamına gelmediğini söylüyor; bölge halkı ve Tüm Eskişehirliler termik santrali istemiyor. Ülkemizdeki ekonomik kriz ortamında, milyonlarca lira, neden yapılmayacak bir termik santral için sondaj çalışmalarına harcanıyor? Bu paralar, birilerine rant sağlamak uğruna kullanılacağına verimli arazilerde tarımı desteklemeye kullanılsın” diyerek tepkisini dile getirdi. “Tarımın bitirildiği, tamamen dışa bağımlı halegetirildiği ülkemizin en verimli arazilerini yok edecek olanlara, kirletenlere ihtiyacımız yok. Bizim o sondaj kuyuları etrafında kimyasallarla kirlettiğiniz topraklara, kömür çıkartmak için yok edeceğiniz yer altı sularına ve kimyasallı atıklarınızı dökerek kirlettiğiniz su kaynaklarına ihtiyacımız var. Tarım ürünlerini kendi topraklarında üretmek isteyen çiftçimiz, o ürünleri daha ucuza almak isteyen halkımızın haklı isyanı var. Eskişehirliler termik santral konusunda son sözünü söylemiştir. Verimli arazilerimizden elinizi çekin bir an önce sondaj makinelerini toplayıp Eskişehir’i terk edin ve termik santral projesini bir daha gündeme gelmeyecek şekilde iptal edin”  diyerek halkı kandırmaya çalışanlara seslendi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.