HALKEVLERİ, BARO BAŞKANINI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Halkevleri Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı, Baro Başkanı Rıza Öztekin’in stajyer avukatların yemin töreninde elini sıkmadığı gerekçesiyle kürsüde konuşma yapmasını engellediği Avukat Pınar Çelik Arpacı’ya destek verdi. Halkevleri, Baro Başkanı Rıza Öztekin’i istifaya davet etti.

HALKEVLERİ, BARO BAŞKANINI İSTİFAYA ÇAĞIRDI
04 Kasım 2017 Cumartesi 14:34


 

Halkevleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Şahabbetin Arpacı, Eskişehir Barosu’nun bir süredir hukuksuz uygulamaları ile gündeme geldiğini, genç avukatların ruhsat töreninde ise Türkiye’nin izlediği bir şiddet gösterisinin Başkan Rıza Öztekin aracılığıyla sahneye konulduğu ifade etti.

BARO BAŞKANI ÖFKELİ VE KEYFİ DAVRANDI

Halkevleri’nin 18 yıllık üyesi, yöneticisi ve avukatı olan Pınar Çelik Arpacı’nın 1 Kasım Çarşamba günü Baro Başkanı Öztekin tarafından fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığını söyleyen Arpacı, Öztekin’in keyfi, öfkeli, adaletsiz, haksız ve erkek egememn bir tutumla hareket ettiğini belirtti.

HAKKINI ARAYAN AVUKATA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyelerinin bir daha görev almamak üzere üyelikten çıkarıldığı ve komisyonun tasfiye edildiğini belirten Arpacı, Öztekin’in  haksızlığı yargıya taşıyan meslektaşları hakkında disiplin soruşturması başlattığı, açılan idari davada meslektaşlarının vekilliğini üstlenmiş baro üyesi avukat hakkında dahi soruşturma başlattığını ifade etti. Arpacı, Eskişehir Barosu Başkanı ve yönetiminin bu tavrının, adalet ve hak talebi ile adliye koridorlarında koşturan vatandaşlar adına kaygı verici olduğunun altını çizdi.

ÖZÜR DİLEMEK YERİNE AŞAĞILADI

Baro Başkanı Öztekin’in yaşanan olay sonrası yaptığı açıklamaları da değerlendiren Arpacı, “Bu şiddet eyleminin faili Rıza Öztekin, sonrasında yaptığı radyo ve televizyon röportajlarında özür dilemek şöyle dursun aşağılayıcı, karalayıcı ve niyet okuyan tavrını ısrarla sürdürdü. ‘ 1000 avukatın temsilcisiyim, genel kurul kararı ile geldim’ teranelerini yineleyen Öztekin’in bu pişkin açıklamaları ‘milli irade’ lafını diline pelesenk edenlerin siyasi icratlarını bir kere daha gülümseterek bizlere hatırlattı” ifadelerini kullandı.

BARO MESAİSİNİ SORUŞTURMA AÇMAK İÇİN HARCIYOR

Baroları susmakla ve kabuğuna çekilmekle suçlayan Arpacı, “Maalesef tek mesaisini içindeki ayrık otlarını temizlemeye harcayan, meslektaşı hakkında soruşturma açabilecek evrakları arşivlerden temin etmeye çalışan bir Eskişehir Barosu Başkanı ve yekvücut yönetiminin bir fotoğrafını çekebiliriz bugün” dedi.


 

ESKİŞEHİR VE TÜRKİYE TANIKLIK ETTİ

Eskişehir ve Türkiye’nin, 1 Kasım’da yaşanan olayda Baro Başkanı Öztekin’in gerçek yüzünü gördüğünü ifade eden  Arpacı, “Yıllarca komisyon başkanlığı yapmış bir kadın meslektaşına 1 Kasım günü uyguladığı şiddet esnasında ‘sen kimsin…’ söylemindeki muktedir ve kaba hoyratlığa ‘asıl sen kimsin’ üslubuyla seslenmeyeceğiz, çünkü ‘kem sözün sahibinin kim olduğunu’ videolardaki görüntülerden Eskişehir ve Türkiye görmüş, tanımış oldu” diye konuştu.

GEÇEN YIL Kİ PAYLAŞIMI HATIRLATILDI

Baro Başkanı Öztekin’i istifaya davet eden Arpacı, “Geçtiğimiz yıl 8 Mart etkinlikleri sırasında Mersin Baro Başkanının kürsüdeki kadın avukatlara yönelik şiddetini lanetleyen ve kişisel twitter hesabında paylaştığı istifa çağrısını tam da bugün Başkan Rıza Öztekin’in uıymasını ve yönetim kurulu üyeleri ile bunu kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.