HALK SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN

Eskişehir Kent Konseyi başkanı Nuray Akçasoy, korona virüs salgınına karşı hijyenin çok önemli olduğu bu süreçte, tüm dünya sağlık konusunda ciddi bir sınavdan geçerken, ilimizde duyarsız kişiler tarafından kullanılmış maske, eldiven ve mendil gibi hijyen malzemelerinin çöplükler yerine gelişigüzel olarak sokaklara, porsuk nehrimize ve en çok toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara atılmasının toplum sağlığı açısından büyük risk oluşturduğunu hatırlatarak yerlere atılmaması konusunda çağrıda bulundu.

HALK SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN
12 Mayıs 2020 Salı 15:58

Akçasoy, “sağlık çalışanlarımızın kullandığı maskeler tıbbi atık olarak değerlendirilerek prosedüre göre imha edilmektedir. Ancak biz vatandaş olarak, maske ve eldivenlerimizi kullandıktan sonradoğru bir şekilde bertaraf etmezsek virüsün yayılmasını hızlandırmış olacağız. Sonuçta evlerinizden çıkıyorsunuz, lütfen mümkünse yanınızda bir poşet taşıyın ve maske ve eldivenlerinizi çıkartınca poşetin içine atın, ağzını sıkıca kapatarakve en az 72 saat süreyle beklettiğiniz poşeti kapalı çöp kutularına atın. Biz hep 'evden çıkmayın, hijyen kurallarına uyalım' diyoruz ve bunu yapmaya çalışıyoruz ama sorumsuz kişiler tarafından  özellikle porsuk çayına atılmış maskelerin görüntüleri  bizleri çok üzmüştür. Virüsün yayılmasını engellemek için hijyen kurallarına uymamızher zamankinden daha fazla yaşadığımız bu süreçte büyük önem arz ediyor. Kendimizi korurken, hijyen malzemelerini çöplükler yerine gelişigüzel olarak yerlere atarak, bizim sağlıklı kalmamız için çalışan, insanları enfekte olma riskiyle karşı karşıya bırakmayalım”, dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.