HAFTA SONU YASAĞI- OKULLAR- 65 YAŞ YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3 buçuk saat süren kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunurken yeni kararları da duyurdu.

HAFTA SONU YASAĞI- OKULLAR- 65 YAŞ  YENİ KARARLAR AÇIKLANDI
01 Mart 2021 Pazartesi 20:33

-Her iki haftada bir normalleştirme uygulaması güncellenecek. Valilikler ve il hıfssızha kurulları şehirlerin durumlarını değerlendirecek.

-Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günleri devam edecek.

-Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır.

-Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.

-Yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

-Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.