Güney, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordu: yoksa yine kandırıldınız mı?

Saadet Partisi haftalık olağan basın toplantısında konuşan Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammet Güney hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Güney, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordu: yoksa yine kandırıldınız mı?
07 Ekim 2018 Pazar 13:56

Türkiye’nin sadece ekonomik tablosunun değil demokrasi tablosunun da kötü olduğuna değinen Güney, “ Bu iktidarın ekonomi anlayışı tümden yanlıştır. Tarımı arsadan ekonomiyi borsadan ibaret görüyorlar. Ziraat Mühendisleri Odası’nın raporuna göre geçen yıl çiftçiye 12.7 milyon lira destekleme ödemesi yapılırken, aynı dönemde ithalata ödenen para 66.9 milyar lira yani kaynaklar çiftçimizin üretmesi için değil, ithalat için kullanılmış.

Çiftçimizin borcu son 15 yılda 89 kat artmıştır. Yanlış politikalar nedeniyle milyonlarca dönüm arazi ekilemiyor. Şekeri Karlgil’e, fındığı Ferraro’ya, ekonomiyi, Mckinsey’e  havale eden anlayış ne kadar yerlidir?

Sayın Cumhurbaşkanı “Tüm arkadaşlarımıza söyledim. Mckinsey’den fikri danışmanlık hizmeti almayacaksınız dedim gerek yok biz bize yeteriz” ifadelerini kullandı.  Biz de buradan soruyoruz. 16 bakanlık MCKinsey’e bağlanırken, sayın Berat Albayrak bakanımız onlara danışırken, sizin haberiniz nasıl olmaz? Yoksa yine mi kandırıldınız? “ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.