Güneşli hava Odunpazarı’na yaradı

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesi, güneşli havanın da etkisiyle hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.

Güneşli hava Odunpazarı’na yaradı
09 Ekim 2021 Cumartesi 17:59

Eskişehir’in Odunpazarı bölgesi, Osmanlı mimarisinin yansımaları ve tarih kokan sokaklarıyla, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği yer oluyor.

Özellikle hafta sonları düzenlenen turlarla birlikte bölgede yoğunluk oluşuyor. Güneşli geçen hafta sonunu değerlendirmek isteyenler, tarihi sokaklarda fotoğraf çekiniyor. Tarihi bölgede bulunan Kurşunlu Külliyesi, Atlıhan, Cam Sanatları Müzesi ve Odunpazarı Modern Müze de ziyaretçi sayısını artırıyor.


Hediyelik eşya satın alan yerli ve yabancı turistler, bölge esnafının da yüzünü güldürüyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olduğu dönemlerde kepenk kapatan Odunpazarı esnafı, işlerinin artmasıyla kayıplarını gidermeye çalışıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.