GÜNDOĞDU’DA GERÇEKLEŞECEK DEĞİŞİM HALKA ANLATILIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gündoğdu’yu baştan sona yenileyecek proje hakkında Gündoğdu Mahalle sakinlerine bilgi verdi.

GÜNDOĞDU’DA GERÇEKLEŞECEK DEĞİŞİM  HALKA ANLATILIYOR
23 Ekim 2018 Salı 14:59

Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Başkan Büyükerşen “Üç ayrı yerleşim alanından oluşan projenin birinci ve üçüncü bölgelerine ait çalışmaları bir yıl önce hazırlayarak Büyükşehir Meclisi’ne gönderdik. Fakat sizler için hazırladığımız Gündoğdu’nun çehresini değiştirerek, orayı yeni bir cazibe merkezi haline getirecek projemizin ilk bölgesi Ak Parti’nin çoğunlukta olduğu Büyükşehir Meclisi komisyonunda 1 yılı aşkın bir süredir  görüşülmeden bekletiliyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi’ne bağlı çalışan mimar ve şehir plancıları Gündoğdu Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Proje hakkında bilgi veren Kentsel Dönüşüm Dairesi yetkilileri, projenin detaylarını anlatarak vatandaşların sorularına yanıt verdiler.  Gündoğdu mahalle sakinleri ile gerçekleştirilen toplantıya katılan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Sizlerin içine sineceği, yerinde dönüşüm şeklinde gerçekleştireceğimiz bir proje hazırladık ve yaklaşık 1 yıl önce Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunduk. İnanıyorum ki sizlerle birlikte Gündoğdu’yu baştan sona yenileyerek, yaşamaktan mutluluk duyacağınız bir mahalle haline getireceğiz. Ancak önceklikli olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonu’nda 1 yıldır bekletilen bu projenin Belediye Meclisimize getirilerek onaylanması gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşlarla birebir görüşmelerin de İmar Komisyonu kararının ardından en kısa sürede başlayacağını ifade etti. Mahalle sakinleri ise kendileri için Gündoğdu Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hazırlayan ve mahalleleri ile yakından ilgilenen Başkan Büyükerşen’e teşekkür ederek, projenin yapım aşamasının başlaması için İmar Komisyonu ve Meclis tarafından onaylanmasını sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine eklediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.