GÜMÜŞHANELİLER PİKNİKTE BULUŞTU

Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, Çatacık doğal mesire alanında düzenlenen piknikte bir araya geldi.

GÜMÜŞHANELİLER PİKNİKTE BULUŞTU
31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:19

Mihalıççık İlçesine bağlı doğal tabiat parkı ve mesire yeri olan Çatacık Ormanlarında düzenlenen 10. Geleneksel Darcanlar pikniğine katılım yoğundu. Bilecik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cihan Darcan, Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Fuat Çamlıbel, Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Ataman, yönetim kurulu üyeleri, Kütahya’da ikamet eden Gümüşhaneliler ile 7’den 70’e çok sayıda davetli katıldı.

Aslen Gümüşhane Merkez Aktutan köyünden olan İş Adamı Mustafa Darcan yaptığı konuşmada dedesinin 170 yıl önce Gümüşhane’den  gelerek Mihalıççık İlçesinde çalışmaya başladığını bir daha geri dönmediğini söyledi. Darcan,“Bugün çok kıymetli hemşerilerimizle birlikte Darcanlar ailesi olarak tanışma ve kaynaşma pikniğinin 10.sunu düzenliyoruz. Bizlerin kökleri Gümüşhane’ye gidiyor. Dedem Aktutan köyünden Elemanoğullarındandır. Ancak biz bir sefer köyümüze akrabalarımızı görmek için gidebildik. Rahmetli dedem ve babam hep geçmişten bize anlatırdı. Gümüşhaneli olduğumuzu her fırsatta söylerdiler. Bizde aslımızı unutmuyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Dernek Başkanı İrfan Ataman katılım gösteren üyelere ve ulaşım desteği sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti.  Ataman gelen talepler üzerine yakın zamanda Gümüşhane gezisi yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Bilecik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cihan Darcan da yaptığı, “Darcanlar sülalesinin gelenekselleşen pikniğinin bu yıl 10.sunu gerçekleştirdik. Akrabalık bağlarının güçlenmesine, yeni neslin birbirini tanımasına katkı sağlayan bu organizasyonu düzenleyen ve katılan tüm akrabalarıma ve dostlarıma sonsuz kere teşekkürlerimi sunarım. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Ayrıca pikniğimize katılan Danışma kurulu üyesi olduğum Eskişehir’de yaşayan Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri ile katılan dernek üyelerine de teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.