Gücüyener baro başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Eskişehir Baro Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Gücüyener baro başkanlığına aday olduğunu açıkladı
10 Eylül 2018 Pazartesi 13:42

Avukatlığın kamusal bir meslek olduğunu belirten Gücüyener, milletin adalete olan güveninin sağlaması ve korunması için avukatlık mesleğinin problemlerinin güncel olarak tespit edilmesi ve ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

 Mesleki şartların iyileştirilmesi, mesleğin itibarının korunmasının baroların en önemli önceliği olması gerektiğini ifade eden Gücüyener, “Bu düşünce ile baro başkanlığına aday oldum. Baro yönetimi kamusal yararın sağlanmasına adanmış bir ekibin elinde öncelikli olarak mesleki problemlere odaklanılacak bir makamdır” dedi. 

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Gücüyener, göreve seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlatarak, “Mesleki alanı geliştirecek önlemler alacağız. Bu kapsamda sorunlarımızı yerelde çözülebilecek sorunlar, barolar birliği nezdinde çözülebilecek sorunlar ve yasal düzenleme gerektiren sorunlar başlıkları altında projeler üreterek takip edeceğiz.

Avukat ile çalışma zorunluluğunun ticari alanda faaliyet gösteren tüm şirketlerde istisnasız bir şekilde uygulamaya konulması için gereken yasal düzenlemelerin takibi, CMK ücretlerinin iyileştirilmesi, hazinenin ödediği beraat ücretlerinin zamanında ödenmesi, avukatların kamu kurumları nezdinde bilgi edinme yollarının ve kapasitelerinin artırılması, taşınmaz sorgularının UYAP üzerinden avukatlara açılması talep ve takip edeceğimiz konulardır. 

Türkiye Barolar Birliği nezdinde eğitim programlarının sıklaştırılması takip edilecektir. Şehrimizde meslek gruplarımıza karşı yapılan haksız rekabet mutlaka önlenecektir. Mesleğimizin çalışma sahasına müdahale edenler, kendisini avukat olarak tanıtan hukuk danışmanlık ofisi, hasar takip danışmanlığı ve benzeri isimler altında yasaya aykırı iş yapanlar ile etkin mücadele içinde olunacaktır.

Baromuz tarafından staj kaidesi adı altında ücret kaldırılacak, alınan ücretler iade edilecektir. Görev belgesi online olarak aidat şartına bağlanmaksızın ve süratli olarak düzenlenecektir.

Avukatların kendilerinin ve ailelerinin ihtiyaç duydukları durumlarda kurumlarla iletişimlerini süratle sağlayacak baro asistan servisi düzenlenecektir.

Öncelikle sağlık, eğitim, sigorta ve ulaşım alanlarında Eskişehir Barosu avukatları için en uygun fiyatlı, en kapsamlı ve özellikli hizmetin alınacağı protokoller yapılacak Eskişehir Barosu kartı düzenlenecektir.

Avukat ile çalışma zorunluluğu bulunan kuruluşlarının avukat ile yaptıkları sözleşmeler ve ödemelerini düzenli yapıp yapmadıkları takip edilecektir. Özellikle genç meslektaşlarımıza getirilen KDV ödenmesi karşılığı avukat ile anlaşma yapılması gibi önerilerin karşısında net önlemler ile durulacaktır.

Eskişehir Barosu dergisini hak ettiği yerlere getirerek daha geniş kitlere seslenmeyi hedeflemekteyiz.

Dönemimizde yargı etiği, mesleki eğitim ve meslek-içi eğitim önceliklerimiz arasında olacaktır. Yurtdışı staj değişimi ve yüksek lisans protokol anlaşmaları yapılacaktır.

Üniversiteler ve Adalet Bakanlığı ile olan ilişkilerimizi çok daha iyi seviyelere çıkarmak niyetindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.