Grevde 134 günü geride bırakan Atışkan işçileri seslerini duyurabilmek için Meclis’e gitti

Eskişehir’de Atışkan Alçı Fabrikası’nda çalışan Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı grev 134. günü geride bıraktı. Ücret, ikramiye, yakacak, giyim yardımı gibi sosyal haklar konularında taleplerinin karşılanması için grevlerini sürdüren işçiler seslerini duyurabilmek için Meclis’e gitti.

Grevde 134 günü geride bırakan Atışkan işçileri seslerini duyurabilmek için Meclis’e gitti
11 Kasım 2022 Cuma 15:21

Eskişehir’de Atışkan Alçı fabrikasında çalışan işçiler çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için Kristal-İş sendikasında örgütlendi. Sendika ile işveren arasında aylar süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine işçiler 30 Haziran’da greve çıktı.  Fabrika önünde grev çadırı kuran işçiler, grevin 134. gününde seslerini duyurabilmek için TBMM’ye gitti. Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve beraberindeki sendika üyesi işçiler CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşliğinde CHP Emek Büroları Koordinatörü, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile görüştü, CHP’nin haftalık grup toplantısına katıldı.

Ücret, ikramiye, yakacak, giyim yardımı gibi sosyal haklar konularında taleplerinin karşılanmasını istediklerini aktaran Akyazı, “Arkadaşlarımızın mücadelesini daha görünür kılmak için, milletin Meclisine gittik. Milletvekilimiz Utku Çakırözer ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Veli Ağbaba ile görüştük. Grup toplantısına katıldık. Kristal-iş sendikası Eskişehir şubesi olarak kardeşlerimizin haklı mücadelesini hedefine ulaştırmak için her çabanın içinde olacağımız bilinmelidir. Yaşasın grevimiz, Yaşasın mücadelemiz” dedi.

“İŞLERİNE DÖNMELİLER”

İşçileri Meclis’te misafir eden CHP’li Çakırözer ise işveren ile anlaşmanın sağlanarak, karakışta işçilerinin işlerine dönmesini istediklerini aktardı. Çakırözer, “Eskişehir’de emekçi kardeşlerimiz haklı talepleri için 134 gündür grevde. Seslerini duyurmak için bu hafta gazi Meclisimize geldiler.  Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile emekçilerimizi TBMM'de dinledik. Kristal İş Şube Başkanımız Erdal Akyazı ve emekçilerimizle Grup Toplantımıza katıldık. Hepsinin ailesi, evladı var. Arzumuz ve çağrımız işveren ile bir an önce uzlaşının sağlanması ve emekçilerimiz bu kara kışta işlerine dönmelerinin sağlanmasıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.