Gezici araştırdı: AK Parti'nin Eskişehir'i...

Yerel seçimler öncesi AK Parti'nin oy oranının yüzde 40'ın altına düştüğünü söyleyen Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici, AK Parti’nin MHP olmadan Eskişehir, İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Aydın, Muğla, Balıkesir ile Eskişehir gibi illeri alma şansının olmadığını açıkladı.

Gezici araştırdı: AK Parti'nin Eskişehir'i...
23 Kasım 2018 Cuma 14:48

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç’ın sorularını yanıtlayan Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici, ittifakı ve yerel seçim sürecini değerlendirdi. AK Parti'nin oy kaybetme nedenlerinin başında ekonomik sorunların geldiğini anlatan Gezici,“AKP'nin MHP olmadan İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Aydın, Muğla, Balıkesir ile Eskişehir gibi illeri alma şansı yok.” dedi. AKP'nin tek başına alabileceği oy oranının yüzde 34-35 bandında olduğunu dile getiren Gezici, “MHP ise oylarını yüzde 17 – 18'e çıkarmış durumda. O yüzden AKP, MHP ile işbirliği yapmak zorunda” diye konuştu. Murat Gezici, ülke genelindeki Kürt seçmenin dini ve manevi duygularını tamamladığını düşünerek yüzde 65'inin ilk tercihinin AKP olduğunu, HDP'ye ise söylemleri nedeniyle oy vermediğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.