GENÇLERE ÖRNEK OLDU

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü kapsamında gençlere örnek oldu.

GENÇLERE ÖRNEK OLDU
31 Mayıs 2018 Perşembe 11:12

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü’nde sabah yürüyüşü yaptı ve  sigara kullanımına karşı açıklamalarda bulundu.

HER YÖNÜYLE ZARARLI

Sigara kullanmanın sağlığa olumsuz etkileri herkes tarafından bilindiğini belirten Günay, "Ancak sonuçları uzun süre sonra kendini  gösterdiği için sigaranın tehlikeleri göz ardı edilebiliyor. Etkileri ortaya çıktığında ise pişman olunuyor ama iş işten geçmiş oluyor”  dedi.

Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Akciğer Vakfının geçen sene gerçekleştirdiği Tütün Atlası çalışmasına göre Türkiye’de erkeklerin yüzde 31’i, yani neredeyse 3 erkekten 1’i tütün kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Günay şöyle devam etti: "Bu Kuzey Kore’den sonra Dünyada en yüksek ikinci oran. Buna artık dur demeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tütün ürünlerine karşı olan duruşu hepimize örnek olmalı. Hükümet olarak 2003’ten beri sigara ile mücadelede çok önemli adımlar attık. Kapalı alanlarda sigara içilmesini engelleyen yasalar çıkardık. Sigara reklamının yapılmasının ve sigarayı özendirici faaliyetler gerçekleştirilmesinin önüne geçtik. Ancak sigarayla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu konuda başta hemşerilerimden destek bekliyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.