GENÇLER TÜGVA İLE SAYFALARDA BULUŞTU

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği tarafından Vilayet Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

GENÇLER TÜGVA İLE SAYFALARDA BULUŞTU
31 Mart 2018 Cumartesi 15:22

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA); tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak halka açık alanda kütüphaneler ve kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla “Okuruz Biz” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında TÜGVA Eskişehir İl Temsilciliği de Vilayet Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenledi.

Yunus Emre’yi okudu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan etkinliğe katılarak, Dergah Yayınlarının derlediği ‘Yunus Emre Divanı’ adlı kitabı okudu.

Kütüphaneye üye oldular

TÜGVA İl Başkanı Fatih Sert, toplanma nedenlerinin okuma konusunda farkındalık oluşturmak ve kütüphaneleri hayatlarının içine almak olduğunu ifade etti. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlikle hem kitap okuduklarını, hem de kütüphanelere üye olduklarını belirten Sert, “Her kütüphane insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlatır. Unutmayalım ki, teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir” dedi.

Her ilde ‘kitap kahveleri’

Vakıf olarak, üyelerine okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her il temsilciliğinde ‘kitap kahveleri’ bulunduğunu aktaran Sert, “Her yaş seviyesine uygun kitap okuma ve tahlil grupları ile hemen her projemizde katılımcıların tamamlanması gereken kitap listeleri bulunmaktadır. Bu şekilde toplu okuma eylemiyle konuyu kitlesel olarak dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Kitap kurdu projesi

Vakıf olarak bu sene uygulamaya başladıkları ‘Kitap Kurdu’ projesi ile tüm ortaokul öğrencilerinin katılımına açık kitap okuma ve tahlil yarışması düzenleyeceklerinin bilgisini veren Sert, “Türkçemizin günlük kullanımı her geçen gün gelişen teknoloji, oluşum, fikir…durumlardan etkilenerek azalmaktadır. Dilimizin zenginliği ve üretkenliğine rağmen böyle bir durumla karşılaşılmaması, günlük yaşantıda kelime hazinemizin kısıtlı olması nedeniyledir. Bu durumun en iyi tedavisiyse okumaktır. Bu proje ile en büyük ideallerimizden biri de Türkçe’nin hak ettiği yerde, bir dünya dili olarak konuşulduğu bir düzenin temelini atmaktır” ifadelerini kullandu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.