“Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım” Projesi için imzalar atıldı

Eskişehir Kent Konseyi ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliğinde “Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım” başlığı altında gerçekleştirilecek ve gençlere sanayi işletmelerinde yeni iş fırsatları sunmanın yanında gönüllülüğün güzelliklerini keşfedecekleri eğitimler verilmesini amaçlayan projenin protokolü Eskişehir Kent Konseyi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

“Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım” Projesi için imzalar atıldı
12 Temmuz 2023 Çarşamba 14:51

Eskişehir Kent Konseyi ve Eskişehir Sanayi Odası tarafından başlatılan“Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım” projesi kapsamında Eskişehir Kent Konseyi’nin Sıcaksular’da bulunan binası içerisinde yer alan proje başvuru noktası ile gençlere katılımcı kent yönetimi de tanıtılarak ortak aklın, dayanışmanın yararlarını keşfedecekleri eğitimler verilmesi ve Sanayi Odasına üye firmaların iş ilanlarına kolay ve hızlı bir şekilde başvuracak birçok gence de önemli kariyer fırsatının sunulması hedefleniyor.

Törende konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy proje ile gençleri önce güzel bir şekilde dinleyecek, onlara kulak verecek ve onlarla aynı zamanda duygudaşlık kuracaklarını aktararak “Gençlerimizin önünü açacak projelerimizi hayata geçirebilmemiz için bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in onayı ile başlattığımız bu çalışmamızda bilimde, sanatta, sporda, inovasyonda ve teknolojide çığır açacak projelere imza atacak gençlerimizin geleceklerini inşa etmelerine ve umut dolu yeni bir yaşama başlamalarına katkıda bulunmaktan gururluyuz.” diye konuştu.

 Eskişehir Kent Konseyinin en önemli özelliğinin yürüttüğü tüm faaliyetlerde birleştirici, bütünleştirici, Eskişehirlilik bilincini güçlendirici bir anlayışla hareket etmesi olduğunu vurgulayan Akçasoy “Tabii ki tüm çalışmalarımızda da öncelikle gençlerimizin ufkundan, dünyaya ve hayata dair özgün yaklaşımlarından muhakkak istifade ediyoruz. Bu sayede gençlerin hassasiyetlerini, kaygılarını, beklenti, talep ve hedeflerini bilerek hareket ediyoruz. Bu doğrultuda bugün Genel Kurul Üyemiz Eskişehir Sanayi Odamız ile “Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım” başlığı altında gerçekleştireceğimiz projemiz, Eskişehir Kent Konseyimizin gençlerimizle daha da güçlü bağlar kurabilmesi adına çok değerlidir. Biliyoruz ki gençlerine sahip çıkan, gençlerine değer veren ve gençlerine yatırım yapan şehirler geleceklerine de güvenle bakarlar. Bu düşüncülerle projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, Sanayi Odası Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, Eskişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimize ve tüm gönüllülere teşekkür ediyorum” dedi.

ESO Başkanı Kesikbaş ise “Eskişehir Kent Konseyimizin destekleriyle gençlerimize yeni iş imkânları yaratmak, onları sanayiye yönlendirmek, daha düzenli ve refah seviyesi yüksek istihdam alanları sunmak amacıyla “Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım” projemizi başlatmış bulunuyoruz. Ben öncelikle Eskişehir Kent Konseyi Başkanımıza ve Yürütme Kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehirimizin ünlü halk şairi Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ sözlerinin ışığında Eskişehirli tüm gençlerimizi projemize katılmaya davet ediyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin kalkınması için gençlerimiz bizim en değerli gücümüz. Onlara iş ve aş imkânları yaratmak ve dayanışmanın, gönüllülüğün güzelliklerini anlatmak adına hayata geçirdiğimiz bu girişimin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ülke kalkınmasında üretim sektörünün sahip olduğu önemin altını çizen Kesikbaş, “Ülkemiz son birkaç yıldır çok zorlu sınavlardan geçti. Pandemiyle başlayan, ekonomik dalgalanmalar ve en son asrın felaketi olarak adlandırılan deprem afetiyle devam eden bu süreç tüm ülkemizi derinden yaraladı. Bu zorlu dönemde sanayi sektörü ülkemiz için adeta bir kaldıraç oldu. Tüm sanayicilerimiz ve çalışanlarımız hayati sorumluluklar alarak ellerini taşın altına soktular. Elbette özellikle gençlerimizin geleceği adına onlara kapıları açmamız gerekiyor. ESO ve Eskişehir Kent Konseyi iş birliğinde başlattığımız projemiz bu anlamda bir köprü vazifesi görecek. Gençlerimizi sanayi ile tanıştıracak, onlara yeni iş imkanları sunacak” değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerine devam eden Kesikbaş, “Burada firma tanıtımları yapacağız. Gençlerimizi firmalarla buluşturacağız. ESO Mesleki Eğitim Merkezimizin başvurularını bu noktadan alacağız. Meslek sahibi olmak, kabiliyetlerini artırmak isteyen gençlerimize verdiğimiz eğitimlerin bir kısmını bu ofis içerisinde sunacağız. Gençlerimizi mesleki eğitimle donatmak, onlara yakın olmak istiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz” ifadelerine yer verdi.

Proje kapsamında kadınlar ve çocuklar için de dayanışmanın, gönüllülüğün güzelliklerini keşfedecekleri çok değerli eğitim programlarının organize edileceğini belirten ESO Başkanı Kesikbaş, “Çocuklarımızın bilim ve teknolojiye özendirilmesi, robotik kodlama ve üç boyutlu tasarım gibi alanlarda eğitilmesi, kadınlar ve annelerimize mikro ev ekonomisi gibi başlıklarda ücretsiz eğitimlerin sunulması da bu projenin faaliyet alanlarından olacak. Her yaş grubundan vatandaşlarımıza dokunabilecek bir başvuru ve buluşma noktası tasarlamak istedik. Tüm Eskişehirlileri başvuru ve buluşma noktası davet ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.