Geleceğimiz olan çocuklarımız hak ihlallerine uğruyor

20 Kasım Çocuk Hakları Günü sebebiyle açıklama yapan Ayten Balaban, “Çocukların uğradıkları hak ihlalleri her geçen gün artmakta. Gün geçmiyor ki çocuklarımız gazetelerin üçüncü sayfalarındaki şiddet haberlerine konu olmasınlar” dedi.

Geleceğimiz olan çocuklarımız hak ihlallerine uğruyor
20 Kasım 2017 Pazartesi 15:36

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle açıklama yapan Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Ayten Balaban, “Dizilerde reklamlarda gazetelerde ve diğer her türlü medya aracında çocukların bir istismar haberine ve belki de farkında olmadan sömürülmesine şahit ve yardımcı oluyoruz. Sömürülen, cinsel istismara uğrayan, sokakta dilendirilen çocuklar bizim çocuklarımızdır, geleceğimizdir. Çocuklara karşı işlenen her türlü suçun, onları suça sürükleyen her olayın cezasız kalmaması için takipçisiyiz. Sözleşmelere ve kanunlara aykırı her türlü düzenlemeye ve yaptırıma karşı duruyoruz. Bu bağlamda omuzlarımıza yüklenen bu görev bilinci ve sorumluluğuyla Eskişehir Barosu Çocuk Hakları komisyonu olarak 20 KASIM Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.