Gazze yardım bekliyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yardım Vakfı Gazze’deki saldırıların giderek artması sebebiyle Reşadiye Camisi’nin önünde yardım çağrısında bulundu.

Gazze yardım bekliyor
12 Ekim 2018 Cuma 14:59

Açıklamayı İHH Başkanı Musa Karadaş yaptı. Karadaş 2007’den beri işgal altında olan Gazze’nin; hava, kara ve deniz ablukasının 12. yılında bu saldıların giderek arttığını, ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artarken toplam yerleşim birimlerinin % 77’sinin yıkıldığını ya da zarar gördüğünü belirtti.

İçme suyu kaynaklarının %95’inin kirlendiğini ve Çocukların % 40’ının yetersiz beslenme sorunları ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Karadaş, Gazze’deki hayatın devam edebilmesi gerekli ilaç, gıda ve enerji yardımlarının abluka nedeniyle bölgeye alınmadığını ifade etti.

Günde 20 saati bulan elektrik kesintilerin, günlük hayatı durma noktasına getirdiğini ve fabrikaların % 80’inin kapatıldığını vurgulayan Karadaş; Birleşmiş Milletler raporlarında eğer bir şeyler yapılmazsa, Gazze’nin 2020’ye kadar yaşanamayacak bir yere dönüşeceğini aktardı.

Bu hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalara karşı çıktıklarını belirterek, “Türkiyeyi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve tüm Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz. “ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.