Gazi Eskişehir olacak mıyız?

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü 2. İnönü Savaşları’nın yıldönümünde İnönü İlçesi’ne Altın Madalya verilmesi ve Eskişehir’e Gazilik Unvanı verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Kanun Teklifi sundu.

Gazi Eskişehir olacak mıyız?
31 Mart 2021 Çarşamba 13:31

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü zaferin yıldönümü ile ilgi şu açıklamayı yaptı:

“1 Nisan 1921’de Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa tarafından TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa’ya müjdelenen zafer, Büyük Önderimizin de belirttiği sözlerle Türk Milleti’nin makus talihinin yenildiği tarih olmuştur.  İnönü Savaşları bir askeri başarı olmasının ötesinde direnişin düzenli orduya geçişinin ilk adımı, düşmana Anadolu’yu işgal edemeyeceklerinin mesajının güçlü bir şekilde verilmesi, TBMM hükümetinin Avrupa’ya varlığını kabul ettirmesi anlamına gelirken ayrıca bağımsızlığını korumak için canını feda etmeye hazır Anadolu halkının zafere olan inancını perçinlemiştir. Bu vesile ile 2. İnönü Zaferi’nin yıldönümünde İnönü İlçemize Altın Madalya verilmesi ve bağımsızlık mücadelemizin kalesi, Anadolu direnişinin önemli şehirlerinden, binlerce şehidimizin ebedi istirahatgahı Eskişehir’imize Gazilik Unvanı verilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifimizi sunduk.

2. İnönü Savaşları’nın yıldönümü vesilesi ile başta Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, zaferin komutanı İsmet İnönü’yü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.