"GAZETECİLERİN KUTLANACAK GÜNÜ KALMADI"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

"GAZETECİLERİN KUTLANACAK GÜNÜ KALMADI"
10 Ocak 2021 Pazar 13:37

Dernek adına açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Can Hacıoğlu, 10 Ocak’ı kutlamadan vazgeçeli yıllar olduğunu söyledi.

Küresel salgın koşullarının gazetecilik mesleğini de daha da zor hale getirdiğini vurgulayan Hacıoğlu,

“Gazeteciler, 60 yıl öne kazandığı hakları tekrar elde etmek için mücadele etmelidir. 10 Ocak 1961 tarihinde basın kanunu yürürlüğe girdiğinde, basının gücü artarken gazeteciler de haklarına kavuşmuştu. 60 yıllık süreçte her yıl gazetecilerin hakları açısından bir önceki yılı aratır hale geldi. 10 Ocakların coşku ile kutlanması da çok eski yıllarda kaldı. 10 Ocak’lar ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nden ‘Çalışamayan Gazeteciler Gününe’ dönüştü. 1980’li yıllardan başlayarak, adım adım gazetecilerin elde ettikleri haklar teker teker ellerinden gitti. 10 Ocak coşkulu kutlamaların yerine, hüzünlü kutlamaları aldı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.