'Flormar işçilerinin yanındayız!'

KESK’li kadınlar çoğunluğu kadın olan 132 Flormar işçisinin, 150 gündür süren eylemlerine destek verdiler.

'Flormar işçilerinin yanındayız!'
13 Ekim 2018 Cumartesi 17:36

Petrol-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Flormar firmasında çalışan 132 işçi işten çıkarıldı. Flormar işçilerinin 150 gündür süren bu eylemine KESK Eskişehir şubesine üye kadınlardan destek geldi.

KESK adına açıklamayı Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Kadın Sekreteri Sevgi Pervane yaptı. Pervane ‘kadınların güzelliği için çalıştığı’nı söyleyen; ‘insana ve doğaya saygı’yı marka mottosu yapan Yves Rocher’ın sahibi olduğu Flormar’da işçilerin en temel haklarına saygı göstermediğini belirterek; “132 Flormar işçisi 14 Mayıs’tan bugüne yılmadan büyük bir onur mücadelesi veriyor. İnsanca çalışma ve yaşam koşullarına sahip olmak için anayasal haklarını kullanarak sendikalaşan işçiler ‘ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller’ nedeniyle işten çıkarıldılar. İşsizlik ödeneğinde de yararlanamıyorlar.” dedi.

Eğitim-Sen’li ve KESK’li kadınlar olarak Flormar işçilerinin yanında olduklarını vurgulamak üzere Pervane sözlerine şöyle devam etti: “Ülkede haksızlığa uğrayan tüm işçi sınıfı adına; umudu yeşerten, demokratik ve yasal hakları için mücadele eden Flormar’ın kadınlarının ‘kadınlar dünyayı değiştirir’ seslerine KESK olarak yanındayız diyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.