Firuz Kanatlı, ölüm yıl dönümünde unutulmadı

2017 yılında hayatını kaybeden ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı, ölümünün 6’ıncı yılında iş dünyası ve sevenleri tarafından özlem ve saygıyla anıldı.

Firuz Kanatlı, ölüm yıl dönümünde unutulmadı
18 Ekim 2023 Çarşamba 11:55

Onursal Başkanı ve kurucusu olduğu Eti Şirketler Grubu'nun temellerini elleriyle çizdiği ilk tesisle atan ve 1962 yılında Eskişehir'de üretime başlayan Kanatlı, sektöre yön veren yenilikçi yaklaşımı, hayırseverliği ve sosyal sorumluluk bilinciyle Eskişehir’in ekonomik ve sosyo-kültürel gelişiminde büyük izler bıraktı.
Eti’nin genel merkezi ve tüm yatırlarının toplandığı Eskişehir, bir gıda endüstrisi merkezi haline geldi. Firuz Kanatlı, Eskişehir’e sağladığı kazanımlardan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü.    
Küçük mutluluklar üreten bir fabrika, 1961 yılında sadece Firuz Kanatlı’nın kendi elleriyle çizdiği bir hayaldi. Eti’nin lezzet yolculuğu, işini aşkla yapan bir avuç insanın gösterdiği cesaret, özveri ve yenilikçilik anlayışı ile başladı. Kalite ve emekle büyüdü, gelişti ve yıllar geçtikçe Türkiye’de ‘mutluluk denince akla’ ilk gelen marka oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.