FIRAT KALKANI GAZİSİNE ZİYARET

Vali Özdemir Çakacak, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle; Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında; 16 Aralık 2016 tarihinde El’Bab’a doğru ilerledikleri sırada, terör örgütünün kurduğu pusuda keskin nişancı tarafından vurularak gazi olan Uzman Çavuş Yusuf Dinçsoy’u evinde ziyaret etti.

FIRAT KALKANI GAZİSİNE ZİYARET
19 Eylül 2019 Perşembe 16:48

Devlet olarak şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında ve yakınlarında olduklarını bildiren Vali Çakacak,  ziyaret esnasında duygularını dile getirerek, “Bizler gazilerimizden ve şehitlerimizden bizlere miras kalan bu cennet vatanı ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edeceğiz. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sizlerin kahramanlıkları bu toprakları bizlere vatan yaptı. Devraldığımız şanlı mirası daha bir azametle gelecek kuşaklara devredeceğiz. Bizler de kamu yöneticileri olarak şehitlerimizin manevî mirasına ve onların bize emaneti olan şehit yakınlarımıza; gazilerimiz ile gazi yakınlarımıza her zaman devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz.

16 Aralık 2016 tarihinde El’Bab’a doğru ilerledikleri sırada keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaralandığını anlatan Gazi Dinçsoy ise, bu olay sonrasında sol kolunu kullanamadığını ifade etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti bildiren Gazi Uzman Çavuş Yusuf Dinçsoy, vatanın ve milletin birliği için her zaman görev yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Ziyaretin sonunda Vali Çakacak, günün anısına Gazi Dinçsoy’un 4 yaşındaki kızı Ece’ye çeşitli hediyeler verdi.

Vali Çakacak’a bu ziyaretlerinde; İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer de eşlik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.