FETÖ'NÜN KUMPAS DAVASINDA 60 SANIĞA BERAAT

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından bazı kişileri usulsüz dinlemek amacıyla "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla kumpas kurulan tutuksuz 60 sanık beraat etti.

FETÖ'NÜN KUMPAS DAVASINDA 60 SANIĞA BERAAT
05 Mart 2019 Salı 13:17

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanıklar ve avukatları katıldı.

Suçlamaları reddeden sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, söz konusu dosyada özellikle adı geçen Eskişehirli iş adamı Mehdi Son ile diğer 59 kişinin beraatine karar verdi.

- Dava dosyasındaki İçişleri Bakanlığı raporu

İddianameye eklenen İçişleri Bakanlığı disiplin kurulu raporunda, başka bir davada yargılanan FETÖ üyesi 26 eski emniyet mensubunun, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, siyasetçiler ve gazetecilerin de aralarında olduğu bazı kişileri usulsüz dinledikleri belirtildi.

Söz konusu eski polislerin, özellikle sanıklardan Mehdi Son üzerinden dinleme yaptığına değinilen raporda, "FETÖ/PDY örgütünün dinlemeleri gerçekleştirebilmek için sözde terör örgütü üyesi, suç örgütü üyesi ve ihalelere fesat karıştıran kişilermiş gibi gösterilerek iletişimine müdahale edilecek kişiler listesine eklendiği görülmüştür." ifadesi kullanıldı.

FETÖ'nün, emniyet yapılanmasındaki üyeleri aracılığıyla sözde suç örgütü oluşturarak Eskişehir’de tanınmış kişileri dinlediği vurgulanan raporda, "İhaleye fesat karıştırma eylemlerinin geçtiği kurumlar olarak devlet hastaneleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Tepebaşı Belediyesi, icra daireleri gibi genel ve soyut anlatımlara yer verilerek, kurumlardaki kişilerin sözde örgütlerle faaliyet gösterdiği gerekçesiyle dinleme yapılmıştır." tespitinde bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.