Fesih Bingöl: Alpu Ovası’nda geri dönülemez tahribatlara neden olacaktır

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, Eskişehir Sevinç Mahallesi’nde kurulması planlanan kömür ocağının anayasaya aykırı olacağını ifade etti.

Fesih Bingöl: Alpu Ovası’nda geri dönülemez tahribatlara neden olacaktır
16 Ocak 2022 Pazar 13:45

Haftalık olağan basın toplantısında Sevinç Mahallesine kurulması planlanan kömür ocağına değinen Bingöl, “Sevinç mahallesinde açılması planlanan kömür ocağı için ÇED sürecinin başlatılması, Ülkemizin ve şehrimizin ihtiyaçlarının önceliğine, bilimsel gerçeklere, toplumsal manfaatlere ve hukuka aykırıdır. Anayasanın 56.maddesine göre herkes sağlıklı ve dengeli bir çevre yaşama hakkına sahiptir. Çevre kirliliğini önlemek devletin ödevidir. Anayasamızın 45.maddesi tarım arazileri ile çayır ve meraların amaç dışı kullanılmasını ve tahribini önleme görevini devlete vermiştir. Bu kömür ocağı Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Alpu Ovasında geri dönülemez tahribatlara neden olacaktır.” diye konuştu.
      


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.