Faturalar belediyeleri de zorluyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESTRAM’ın 2021 Aralık ayının elektrik gideri ile Ocak 2022 elektrik giderini paylaştı. Sadece ESTRAM’ın elektirik maliyetlerinde 3 milyon gibi fahiş bir artış yaşanırken, Büyükerşen, “Toplu taşıma için acilen KDV-ÖTV istisnası getirilmelidir. Acilen enerji maliyetlerini düşürecek vergi indirimlerine gidilmelidir.” dedi.

Faturalar belediyeleri de zorluyor
09 Şubat 2022 Çarşamba 10:50

Daha önce sosyal medya hesabından vatandaşların faturalarını ödemekte zorlandıklarına yönelik açıklama yapan Büyükerşen, "kamuda da durum farksız" dedi. Yılmaz Büyükerşen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  “Hemşehrilerimizin zamlı faturaları ödeme konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirmiştim. Kamuda da durum farksız. Merkezi hükümetten beklentimiz yurttaşlarımız için hayati öneme sahip konularda yerel yönetimlere sübvansiyon sağlamasıdır.Toplu taşıma için acilen KDV-ÖTV istisnası getirilmelidir. Acilen enerji maliyetlerini düşürecek vergi indirimlerine gidilmelidir.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.