Faik Alkan: Milli Eğitim Bakanlığı ayrıştırmaya devam ediyor!

Öğretmenler evinde sadece öğretmenlere yapılan %50’lik indirime itiraz eden Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile eğitim emekçilerinin bölen, aynı işi yapan fakat farklı ücret alan öğretmenler yarattığı yetmezmiş gibi şimdi de memur, idari personel ve teknik personeli ötekileştirme devam ediyor” dedi.

Faik Alkan: Milli Eğitim Bakanlığı ayrıştırmaya devam ediyor!
23 Kasım 2022 Çarşamba 13:54

Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Öğretmenlik Meslek Kanunu ile eğitim emekçilerinin bölen, aynı işi yapan fakat farklı ücret alan öğretmenler yarattığı yetmezmiş gibi şimdi de memur, idari personel ve teknik personeli ötekileştirme devam ediyor. Öğretmenevlerinde konaklayan öğretmenlere %50 indirim yapılıyor. Aynı okul/kurumda görev yapan, memur, hizmetli, idari ve teknik personele indirim yapılmıyor. Bu ayrımcılık nedendir? Arkadaşlarımız eğitimin parçası değil midir?

Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler öğretmenevlerinin restoran, kafeterya ve lokal hizmetlerinde verilen bütün yiyecek içecek hizmetlerinden %30 oranında yararlanıyor. Ama yine üvey evlat muamelesi gören memurlar, hizmetliler, idari ve teknik personeller yararlanamıyor.

Türkiye’de eğitim emekçileri böl, parçala, yönet politikalarının kurbanı oluyor.


Etiketler; #faik alkan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.