Faik Alkan: Kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını toplum olarak ödüyoruz

Artan ekonomik krizin eğitim hayatına yansıdığını belirten Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını eğitim emekçileri ve toplum olarak ödüyoruz” dedi.

Faik Alkan:  Kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını  toplum olarak ödüyoruz
02 Mart 2022 Çarşamba 12:05

Ülkede kamusal eğitimin bitirilmesi sonucunu ağır bir şekilde ödediklerini belirten Alkan, öğretmenlerin asli görevinin para toplamak olmadığını söyledi. Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını  eğitim emekçileri ve toplum olarak ödüyoruz. Artan ekonomik krizin okullara yansımasını ağır şekilde ödüyoruz.

Uzun zamandır Eskişehir eğitim ortamının sorunlarını yani gerçek gündemimiz konuşamaz olduk. Bugün,

Okullarda salgının yarattığı hijyen koşulları hala tam anlamıyla sağlanamadı.

Yardımcı hizmetli sorununu çözülemedi. Okul idareleri ödenek yokluğundan dolayı okul aile birlikleri üzerinden yine velilerden yüklü miktarda paralar toplamaya başladılar. Birçok okulda yazılı sınavları yapacak kağıt dahi kalmadı.

Okullarımıza yeterli ödenek istiyoruz. Okul idarecileri, öğretmenler tahsildar değildir. Ülkede kamusal eğitimin bitirilmesi sonucunu ağır bir şekilde ödüyoruz. Artık yeter diyoruz. Öğretmenlerin asıl görevi velilerden  para toplamak değildir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.