Faik Alkan: Eğitim özel veya denetimsiz kurumlara mı devredilmek isteniyor

Eskişehir’deki okul öncesi eğitim veren kurumların aylık ücretleri yüzde 200 zamlandı. Konuyu gündeme taşıyan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Devletin temel yükümlülüğü olan eğitim, hak olmaktan çıkarılıp, özel sektöre veya denetimsiz kurumlara mı devredilmek isteniyor?” sorusunu sordu.

Faik Alkan: Eğitim özel veya denetimsiz kurumlara mı devredilmek isteniyor
01 Haziran 2022 Çarşamba 10:12

Alkan yaptığı açıklamada “Ülkede enflasyon geçici, sıkıntı yok diyen kamu yönetimi Eskişehir’de okul öncesi eğitim kurumlarına yüzde 200 zam yaparak TUİK' in enflasyon rakamlarını geride bıraktı” dedi. Bu dönemde 100 lira olan aylık ücretin 300 liraya çıkarıldığını belirten Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  Eskişehir Valiliği’nin Komisyon kararı ile 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim yılı okul öncesi eğitim kurumlarında yapılan bu artışı kabul etmek mümkün değildir. Açıkça kamusal eğitimin bittiğinin göstergesidir. Bu karara imza atanlar ve uygulamaya koyanlara soruyoruz:

-Hangi ekonomik veriler ile hareket ederek bu zam oranını aldınız?

-Bir asgari ücretli aile, temel ihtiyaçlarından vazgeçerek ayda sadece aidat parası 300 lira olan okul öncesi kuruma öğrencisini nasıl gönderecek?

-Devletin temel yükümlülüğü olan eğitim hak olmaktan çıkarılıp özel sektöre veya denetimsiz kurumlara mı devredilmek iisteniyor?

- Açlık sınırının 6400,Yoksulluk sınırının 16.200 lira olan bir ülkede işçi ve emekçilerin maaşlarına bu kadar zam yapılmazken yüzde 200 lük artışın izahı nedir?

-Son olarak Milli Eğitim Bakanı okul öncesi konusunda iddialı açıklamalar yapıp, hedefler koyarken, Eskişehir’de olan biten bu politikayı sekteye uğratmak değil midir?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.