Faik Alkan: Bu ülkede hakkını aramanın karşılığı biber gazı oldu

Entil Endüstri, Hapalki Döküm, ve Tarkon işçilerine bir destek de Emek ve Demokrasi Güçlerinden geldi. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Bu ülkede hakkını aramanın karşılığı biber gazı oldu” dedi.

Faik Alkan: Bu ülkede hakkını aramanın karşılığı  biber gazı oldu
25 Ekim 2019 Cuma 18:46

500 işçiye polisin gazlı müdahale etmiş, müdahale sonrasında ise 29 işçi de gözaltına alınmıştı., Yaşananlar karşısında Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri işçilere destek açıklaması yapmak için bir araya geldi.  Adalar Porsuk Mevkii’nde toplanan platform üyeleri adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Bu ülkede hakkını aramak  biber gazı oldu, polis şiddeti oldu, anayasal hakkını kullanamamak oldu. Şu anda işçi arkadaşlar Ankara yollarında. Buradan Eskişehir kamuoyuna sesleniyoruz. Bu ülkede zenginlere para bulanlar, işçilere gelince yok diyor. Sıra bir gün mutlaka sizlere de gelecek. Sendikal bürokrasiyi bir kenara bırakıp gün birlik olma günüdür. Bugün Birleşik Metal’e uygulanan muamele aslında işçi sınıfına uygulanmaktadır. Tüm sendikaları, emekten yana güçleri işçilerin hak mücadelesinde dayanışmaya, birlikte yürümeye çağırıyoruz. ‘Babalar işsiz, çocuklar aç kalmasın. Fabrikalar Kapanmasın’ sloganıyla başlatılan Ankara yürüyüşü polisin müdahalesi sonrası Ankara yolunda durdu. Eskişehir’de aylardır ücretleri ve kıdemleri ödenmeyen açlık ve işsizlikle mağdur edilen Entil Endüstri, Hapalki Döküm işçileri yine, yeniden yollarda. Entil, Hapalki ve Tarkon işçileriyle birlikte haklarımızı alana ve mağduriyetlerimiz giderilene kadar bu adaletsizliğin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Fotoğraf: Sonhaber Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.