FAHRETTİN KOCA’NIN BAŞARISI

SONER UÇAK YAZDI...

FAHRETTİN KOCA’NIN BAŞARISI
18 Mart 2020 Çarşamba 11:56

Ülkemiz yerli ve milli aşı bulma lafını henüz ağzına almış değil.

Şimdilik yerli ve milli yurtlarımız hastalıkla mücadelede başrolü oynuyor.

Muhtemelen tüm dünyanın yaşadığı şaşkınlığı en az seviyede yaşama gayreti ve azmi içindeyiz.

Fransa’yı yenersek, İngiltere’ye gol atarsak, ABD’den daha az ölü verirsek sınavı başarılı bir şekilde atlatmış olacağız.

Biz ve onlar muhabbetinin ne zaman açılacağını bilmiyoruz.

Ancak hükümetin başını kaldırdığı ilk anda bu ayrımı yapacağından nedense adım gibi eminim.

Pek kıymetli Anayasa Profesörümüz Burhan Kuzu sosyal medyanın sınırsız zamanında bu vakti edinebilmiş. Hemen bir çizgi çekmiş eski ve yeni, onlarla biz arasına. Gözleriyle İngiltere, Fransa ve İtalya’yı bir sıkı takibe almış. Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin başarısından da söz etmeyi ihmal etmemiş.

İnsani olanı matematiksel bir dile büründürmek, ortaya somut bir şeyler koyabiliyor. “Biz misliyle vatandaşlarımızı koruduk” diyebilmenin azim ve kararlılığını anlayabiliyor insan da, yinede çiğ kaçıyor. Hele ki, böylesi süreçlerde mide bulandırmaktan öte bir tadı yok bu hesabın kitabın.

Yine de uzun süredir hasret kalınan, belki de bu nedenle kimsenin sahaya pür dikkat kesilmediği, sağlık politikalarını sorgulanmamasını sağlayan bir üslupla karşı karşıyayız.

Hem bir doktora, hem de bir insana yakışır şekilde ilk kayıptan “hastamı kaybettim” diyerek bahsetmesi, tüm süreci tek başına omuzlaması, belki de en sıkıntılı açıklamaları yapmasından kaynaklı baskı ve stresi büyük bir soğuk kanlılıkla karşılayarak üslubundan taviz vermemesi, azarlanmaya alışan gazetecilerin şikayetlerini “ kusura bakmayın” sözü ile karşılayan bir bakanı uzun süredir görmüyorduk, göremiyorduk.

AK Parti’nin uzun süredir siyaset yapma tarzı bu süreçte bir şeyler anlatabilmesine müsaade etmezdi.

Hem vatandaş, hem muhalefet hem de basın ile kurduğu diyalog tarzı, toplumu bir birleşmeden daha ziyade “gel senin yüzüne tüküreyim sen de öl” seviyesine çekebilirdi.

Ancak şairin dediği gibi "insan, yarası yarasına denk geleni seviyor" işte Fahrettin Koca vatandaşın yarasını bedeninde taşıdığını bir şekilde gösteriyor, gösterebiliyor.

Hırpalanmaması, bu süreci aynı şekilde devam ettirmede sabır ve sebat göstermesi ülke için büyük önem taşıyor.

Umarım başarır…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.