ETO’nun 130. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınlanan “ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” isimli kitabı tanıtıldı

Eskişehir Ticaret Odası’nın 130’ncu ve cumhuriyetin 100’ncü yıl dönümü kapsamında Prof. Dr. Zafer Koylu tarafından hazırlanan “ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” isimli kitap, düzenlenen basın toplantısı ve sergiyle tanıtıldı.

ETO’nun 130. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınlanan “ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” isimli kitabı tanıtıldı
29 Kasım 2023 Çarşamba 11:28

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) 130. yıl kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. 130. yıl kapsamında ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Koylu tarafından hazırlanan “ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” isimli kitap için basın toplantısı ve sergi düzenlendi. Kitap tanıtımına ve serginin açılış törenine ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ETO organ üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kitapta Eskişehir’in bilinmeyen yönleri anlatılıyor

Basın toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, 130. yıl kutlamaları kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, son olarak da hem odanın 130. yılına hem de cumhuriyetin 100. yılına yakışan bir kitap hazırlandığını söyledi. Kitapta Eskişehir ile ilgili bilinmeyen birçok konuya yer verildiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, kitapta Eskişehir’in ticaret ve sanayi geçmişinin, şehrin ilklerinin, gazetecilik faaliyetlerinin, şehirdeki odaların ve derneklerin kuruluşlarının, şehrin markalarının arşiv belgeleriyle anlatıldığını söyledi. Güler, ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Koylu başta olmak kitabın yayına hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Eskişehir’in sanayileşme, tarım, basın, sağlık tarihine yer verildi

“ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” isimli kitabın yazarı Prof. Dr. Zafer Koylu ise toplantıda yaptığı konuşmada kitabın içeriği hakkında bilgi verdi. ETO Başkanı Metin Güler’in talebi doğrultusunda çalışmalara başladıklarını ve uzun süren çalışmaların ardından kitabı hazırladıklarını belirten Koylu, kitapta Eskişehir’in geçmişten bu güne dönüm noktalarını anlatan bir seçki oluşturmaya çalıştığını dile getirdi. “ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” kitabında şehrin sanayileşme, tarım, basın, sağlık tarihine, odaların ve markaların oluşturulma tarihine yer verildiğini belirten Koylu, kitapta herkesin bir şeyler bulabileceği köşe taşlarına değinildiğini söyledi. Konuşmaların ardından “ETO 130. Yıl Belgelerle Eskişehir” kitabında yer alan arşiv belgelerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.