ETO’dan “Sağlıkla çalışmaya devam” kampanyası

Eskişehir Ticaret Odası, Covid-19 nedeniyle iş hayatının ve toplumsal yaşamın yeniden durmaması için tedbirlerin önemine dikkat çekmek amacıyla şehir genelinde kapsamlı bir kampanya başlattı.

ETO’dan “Sağlıkla çalışmaya devam” kampanyası
24 Mart 2021 Çarşamba 14:17

Eskişehir Ticaret Odası, Covid-19 virüsü nedeniyle şehirdeki ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın durmaması için bir kampanya başlattı. Vaka sayıların artışına dikkat çekmek ve hizmet sektöründeki işletmelerin yeniden kapatılmasının önüne geçmek için “Hayatı Durdurmayalım” sloganıyla başlatılan “Sağlıkla Çalışmaya Devam” isimli kampanya basına tanıtıldı. 24 Mart Çarşamba günü, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, ETO yönetim kurulu üyeleri ve meclis divanı katıldı. 

Üyelerimize destek sağlamak için tüm imkanlarımızı kullandık

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, salgının bir yılı aşkın zamandır ülkemizde ve Eskişehir’de etkisini gösterdiğini belirterek, salgının en çok hizmet sektörünü olumsuz etkilediğini kaydetti. ETO’nun özkaynaklarıyla ve devletin desteğiyle üyelerine 77 milyon liraya yakın kredi desteği sağladığını, ticaretin çarklarının dönmesi için Halkbank ve Ziraat Bankası ile tedarik zincirlerine imza attığını belirten Güler, odanın finansal destek sağlamak için tüm imkanlarını seferber ettiğinin altını çizdi.

İşletmelerin yeniden kapanmasına izin vermemeliyiz

Yalnızca üyelere değil çalışanlara da destek olmaya çalıştıklarını hatırlatan Güler, odanın hizmet sektöründe çalışan toplam 3500 kişiye gıda yardımında bulunduğunu, maskeye ulaşmakta zorluk yaşanan dönemde 100 bin adet maske dağıttığını kaydetti. Salgının Eskişehir’de devam ettiğini ve vakaların artış gösterdiğini belirten Güler; kazanımların gitmemesi, işletmelerin yeniden kapanmaması, çalışanların mağdur olmaması için tedbirlerin önemine dikkat çekmek amacıyla “Sağlıkla Çalışmaya Devam” isimli bir kampanya başlattıklarını dile getirdi. Hayatı Durdurmayalım sloganıyla yürütülecek olan kampanyanın kapsamı hakkında bilgi veren Güler, kampanya için billboard, afiş ve yazılı basın olmak üzere tüm iletişim araçlarının yararlanılacağını dile getirdi.

Salgının önüne geçmek için herkes tedbirlere uymalı

İşletmelere “Sağlıkla Çalışmaya Devam” sloganlı afişlerin de teslim edileceğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, salgını yenmek için tüm şehrin birlik olması ve herkesin tedbirlere dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Güler kampanyaya desteğinden dolayı Eskişehir valiliğine ve il sağlık müdürlüğüne teşekkür etti.

Kampanya farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacaktır

Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ise, salgının hem toplumsal hayatı hem de iş yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek, tedbirlere uyarak Covid-19 virüsünün yayılmasının azaltılabileceğini dile getirdi. Covid-19 virüsünün ticaret erbabının işlerini olumsuz etkilediğini belirten Vali Ayyıldız, son zamanlarda vakaların artış gösterdiğini belirterek, tüm şehrin elbirliğiyle bu tabloyu tersine çevirebileceğine dikkat çekti. Eskişehir Ticaret Odası’nın düzenlediği kampanyanın farkındalık oluşturmak ve vaka sayısının seyrini azaltmak için anlamlı olduğunu belirten Ayyıldız, kampanyanın virüsle mücadeleye katkı sağlamasını umduğunu dile getirdi. Virüsle mücadelenin öneminin altını çizen Vali Ayyıldız, vatandaşların da bu süreçte daha önce olduğu gibi dikkatli olacağına inandığını söyledi.

Vali Ayyıldız’dan maske, mesafe ve hijyen hatırlatması

Eskişehir’in nüfusunun ağırlıklı olarak şehir merkezinde yaşadığını ve uğrak noktalarının az olması sebebiyle nüfus yoğunluğunun belirli merkezlerle toplandığını belirten Ayyıldız, vatandaşların bu bölgelerde maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. Eskişehir’in coğrafi konumu sebebiyle yakın şehirlerden ziyaretçi çektiğini belirten Ayyıldız, bu sebeple tedbirlerin daha çok önem kazandığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.