ETO Başkanı Güler seçim sürecini anlattı

1 Ekim tarihinde seçime gidecek olan ETO’da Başkan Güler’i seçim ofisinde ziyaret ettim.

ETO Başkanı Güler seçim sürecini anlattı
20 Eylül 2022 Salı 09:53

İşin aslına bakarsanız seçim yok. Yani Metin Güler’in karşısına bir rakip çıkmış değil. Ancak, Metin Güler’in seçim ofisinde hatırı sayılır bir kalabalık hummalı bir çalışma içerisinde. Masalar kurulmuş, listeler öne alınmış, çaylar bir biri ardına gelip gidiyor. Metin Güler ile konuştuğum süre boyunca çok sayıda ETO Üyesi sohbete dâhil oluyor. Başkan Güler, üyelerinin başarılarıyla övünüyor. Birkaç genci göstererek “bu arkadaş şu ülkelere ihracat yapıyor”, “şu arkadaş e ticarette çok ciddi başarılar yakaladı” diyerek yeni mecliste genç isimlerin boy göstereceğini belirtiyor.

Laf dönüp dolaşıp seçime geliyor. Güler, geçmiş dönemde verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini, bundan sonraki en büyük gayesinin gençler ile tecrübelileri bir araya getirerek yeni bir enerji oluşturmak olduğunu söylüyor. İnşaat Grubunda çıkan kırmızı liste konusu açıldığında ise Başkan Güler, seçim atmosferlerinde bu türden hareketlenmelerin işin doğası gereği olduğunu belirterek, “Bazı arkadaşlarımız yoruldu, bazı arkadaşlarımızı ise iş yoğunluğu nedeniyle yeni dönemde yerlerini yeni arkadaşlara bırakacak. Aramıza yeni katılan arkadaşlar bize çok ciddi katkı sunacağını düşünüyorum. Zaten bu iş ekip işi hiçbir zaman ben demedim. Bundan sonrada demeyeceğim. Birlikte Eskişehir’e maddi manevi katkı sunmak için emek vereceğiz. Bu noktada kişiler değil yapacaklarımız önemli.   ETO, Eskişehir’in en önemli kuruluşlarından biri. Bu kurumun isimlerden ziyade kurumsal kimliği ile öne çıkması gerekiyor. Başka listeler çıkacak, çıkabilir ya da çıkmalı… Ancak, seçim heyecanına kapılıp belirli çizgileri aşmamak lazım. Etik kurallar çerçevesinde her türden rekabetin yaşanması gayet doğal. Zaten ben kimseye rakibimiz gözüyle bakmıyorum. Hep birlikte kentimize elimizden gelen tüm katkıyı sunmamız gerekiyor. Benim birinci önceliğim bu” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.