ESTÜ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLACAK

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu basın toplantısı düzenledi.

ESTÜ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLACAK
20 Eylül 2019 Cuma 14:47

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu basın toplantısı düzenledi. Döğeroğlu, üniversite olarak öğrenci merkezli bir anlayış içerisinde olacaklarını söyledi.

Araştırma odaklı bir üniversite olma noktasında hedeflerinin olduğunu aktaran Rektör Döğeroğlu, “Araştırma üniversitesi oma hedefimiz var. Araştırma projelerinin artmasını bekliyoruz. Araştırma yetkinliğimizi, sistematiğimizi büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İSMİ ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL 

Döğeroğlu Eskişehir’e kurulması planlanan yüksek teknoloji üniversitesinin yerine teknik üniversitenin kurulmasının sıkıntı yaratmayacağını belirterek, “Doktora ve insan kaynağı sayısının artırma gibi politikası var. Doktora eleman sayısının artması durumunda daha çok bilgi, katma değerli ürün üretimi mümkün olabiliyor. Araştırma merkezlerinin sayısı gerekiyor. Büyürken bu bağlamda büyümeyi tercih ediyor ve önemsiyoruz.  İsminin yüksek teknoloji enstütisi olmasının ötesinde içeriğini nasıl doldurduğunuz önemli. Çok iyi alt yapımız var. Üst düzey öğretim kadromuz var.  Öğrencilerimiz çok iyi” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.