ESOGÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler arasında 32. sıraya yükseldi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarının değerlendirildiği endekse göre, 2018 yılında 41. sırada bulunan ESOGÜ, 2019 yılında 9 basamak yükselterek 32. sıraya yerleşti.

ESOGÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler arasında 32. sıraya yükseldi
06 Kasım 2020 Cuma 13:44

TÜBİTAK öncülüğünde 185 üniversiteden toplanan veri seti ile oluşturulan “2020 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” açıklandı. Dört ana başlık altında açıklanan endeks; bilimsel yayın ve atıf sayısı, AR-GE ve yenilik destek programlarından alınan proje sayısı, patent başvuru sayısı, üniversite sanayi iş birliğine dair göstergeleri, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark, Kuluçka Merkezleri yapılanmasının varlığı, üniversitede üretilen değerlerin ekonomik katkı oluşturması ve ticarileşme gibi göstergelerden oluştu ve üniversitelerin inovasyon odaklı rekabetini ortaya koydu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.