ESO okullarda kodlama eğitimi verecek

Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (ESO Akademi) bünyesinde, 10-14 yaş arası öğrencilere yönelik kodlama eğitimlerinin verilmesi amacıyla, ESO Kodlama Aracı oluşturuldu. Çocuklar erken yaşta kodlama ile tanışırken, teknolojiyi tüketen değil, üreten tarafa geçmiş olacaklar.

ESO okullarda kodlama eğitimi verecek
11 Ekim 2021 Pazartesi 13:27

STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitim modeli ile yürütülecek ve Türkiye’ye örnek olması planlanan çalışmada şehrimizde özellikle teknolojiye ulaşmada dezavantajlı olan okullar ziyaret edilerek çocukların günümüz teknolojilerini daha iyi tanıması ve temel düzeyde kodlama öğrenmeleri sağlanacak.

Hayal gücü ve üretkenliklerinin farkına varacaklar

Projenin, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak amacını taşıdığını belirten ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş;

“Proje kapsamında verdiğimiz eğitimlerde çocuklara 4 temel değeri öğretmeyi hedefliyoruz: HAYAL ET – TASARLA – KENDİN YAP – PAYLAŞ. Yeni fikirlerin her zaman hayal etmekle başladığını biliyoruz. Çocuklarımızın hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Onlara hayal ettikleri düşünceleri tasarlama imkânı sunuyoruz. Kendin yap kültürünü aşılıyoruz. Sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji yaratmanın yollarını öğreteceğiz. Çocuklarımız hayal gücü ve üretkenliklerinin farkına varacaklar.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.