ESO-MEM’İN TEMELİ ATILDI

Eskişehir Sanayi Odası, sanayiye nitelikli eleman yetiştirecek merkezin temellerini attı

ESO-MEM’İN TEMELİ ATILDI
17 Aralık 2020 Perşembe 15:52

Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (ESO-MEM) hayata geçiyor.  Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından BEBKA’nın destekleri ile yapılacak merkez, Eskişehir’de yeni istihdam fırsatı sağlayarak işsizliğin önüne geçmede önemli görevler üstlenecek.  Odunpazarı’ndaki Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde bulunan atıl binalar, günün şartlarına göre modernize edilerek ‘Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ne dönüştürülecek. Önümüzdeki yıl Mayıs ayında eğitim hayatına başlayacak  olan ve 12 milyon TL’ye mal olacak merkez, Eskişehir sanayisinin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan olan CNC, endüstriyel otomasyon, kaynak teknolojileri, plastik işleme ve endüstriyel tasarım konularında bölge gereksinimlerini karşılayabilecek. Merkezin iyileştirme çalışmaları Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen tören ile başlatıldı.

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, törende yaptığı konuşmasında, merkezin iş arayan değil aranan gençleri yetiştirerek çalışma hayatına kazandıracağını söyledi.  Betona, binaya para harcamadan, devletin kaynaklarını heba etmeden mevcut meslek okulunu, günün şartlarına göre modernize ederek ve eğitim altyapısını güçlendirerek  Türkiye’nin en modern eğitim kurumu haline dönüştüreceklerini belirten Kesikbaş, “2021 yılının Mayıs ayında eğitime başlaması planlanan ve 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek ESO-MEM, BEBKA’nın mali desteği ile 12 milyon TL yatırımla hayat bulacak ve kaynak israfına sebep olmadan faaliyetlerini sürdürecek. Eskişehir’de yeni istihdam fırsatı sağlayarak işsizliğin önüne geçmede önemli görevler üstlenecek ESO-MEM, eğitim alanında güdümlü en büyük projeler arasında da yerini alacak” dedi.

“22-35 yaş arasındaki yetişkinlere hem eğitim imkanı sunacak hem meslek kazandıracak”

Merkezin, 22-35 yaş arası askerliğini yapmış, yetişkin, işe ihtiyacı olan kişilere de eğitim vererek meslek sahibi olmasını sağlayacağına dikkat çeken Kesikbaş, “ESO-MEM bünyesinde kurulacak eğitim atölyelerinde; elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon, CNC eğitim, mekanik atölye, robotik ve endüstri 4.0, STEM (çocuklar için fen ve teknoloji), ile simülasyon bölümleri bulunacak. Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinde verilebilecek en iyi örneklerden biri olan ESO-MEM sahip olduğu eğitim modeli ile kursiyerlere hem yüksek standartlarda mesleki eğitim hem de uygulamalı üretim olanakları sunacak. İçinde barındıracağı endüstriyel altyapı ile ülkemizin örnek teşkil edecek mesleki eğitim merkezlerinden biri olacak” diye konuştu. 

“ESO-MEM’in bütçesinin yüzde 75’i BEBKA tarafından karşılanacak”

BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak ise, Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nin projesini çok önemsediklerini belirterek, güdümlü proje desteği kapsamında desteklenecek merkezin bütçesinin yüzde 75’inin BEBKA tarafından karşılanacağını açıkladı.  Durak, proje ile kentteki firmaların uluslararası rekabet güçlerini artıracak ve nitelikli eleman ihtiyacının karşılayacak,  aynı zamanda üretimde kalite ve verimliliğin yükseltecek, diğer taraftan kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde engelli ve kadın istihdamı ile çocukların teknolojiye özendirilmesi konularında faaliyet gösterecek bir merkez oluşturulacağını belirtti.  Durak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Mesleki Eğitim Merkezi ile Eskişehir sanayiinin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan olan CNC, endüstriyel otomasyon, kaynak teknolojileri, plastik işleme ve endüstriyel tasarım konularında bölge gereksinimlerini karşılayabilecek, modern ve işlevsel bir Merkez Eskişehir’imize kazandırılmış olacaktır.

Merkez dahilinde bölgede faaliyet gösteren endüstri kuruluşlarına, işsiz gençlere, kadınlara, engellilere ve çocuklara verilecek eğitim, danışmanlık ve özel proje uygulama desteği hizmetleri vasıtasıyla daha kalifiyeli ve iş piyasalarının talep ettiği niteliklere sahip insan kaynağı yerel ekonomiye kazandırılarak, nitelikli personel yetiştirilmesinin yanında kursiyerlere sağlanacak mesleki yeterlilik belgelendirme, işe yerleştirme ve rehberlik hizmetleriyle birlikte sanayi sektörü için özellikle mavi yaka insan kaynakları yönetimi daha profesyonel hale getirilecektir.”


Etiketler; #eso #eso mem
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.