Esnaf Odalarını toplu bir şekilde tatile falan göndersek de esnaflarda dinlense

Soner Uçak yazdı...

Esnaf Odalarını toplu bir şekilde tatile falan göndersek de esnaflarda dinlense
14 Ekim 2023 Cumartesi 16:30

Eskişehir’de zor şartlar altında esnaflık yapan yüzlerce kişi tanıyorum.

Hiç biri bu şekilde temsil edilmeyi hak etmiyor bana kalırsa.

Tüm oda başkanları tatile giderse, Eskişehir esnafı da dinlenir zannediyorum.

Dinlenmeyi sadece ense yapmak olarak anlamayın, aynı zamanda sözlerinin kıymetinin artması dinlenilebilir olması manasında da kullanıyorum.

***

Haberi okumayanlarınız için dilimin döndüğünce olayı anlatayım. Çünkü zihnin anlamlandıramadığını dilin anlatması pek de kolay olmuyor.

Bildiğiniz üzere Türkiye Ermenistan maçında bir bilet tartışması yaşanmıştı. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya o dönem yaptığı açıklamalarda üyelerinin mağdur olduğunu belirterek, esnaf odaları ile karışık federasyonu suçlamıştı.

Her neyse dün Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya basın mensuplarının karşısına çıktı. Gürdal Sarıkaya sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, Birsen ve Ağır’a “kusra bakmayın” falan dedi. O esnada işler karıştı ve her iki isim de Sarıkaya’ya “kusura bakma” demenin yeterli olmadığını özür dilemesi gerektiği yönünde telkinde bulundu. Sarıkaya’da kusura bakmanın yeterli olacağını düşünmüş olacak ki orada diretti.

***

Her 3 başkanın da ne denli zorlu bir görevi yerine getirdiğini zannediyorum bu basın toplantısı ile anlamışsınızdır.

***

Her üç başkanın da Celal Bayar’ın şoförüne nasip olan kibirle hareket etmesi bir yana basın karşısına geçme nedenlerinin bile ne kadar saçma olduğunu söylememe gerek var mı? Hiçbir şey söylemeyecek olanların yolları eninde sonunda bir saçmalamaya çıkar.

***

Ben Eskişehir demografik yapısında ciddi ağırlığı olan esnafların Eskişehir demokrasisine de ciddi katkı sunması gerektiğini düşünürüm. Ve bunun için sağlıklı bir STK yapısına kavuşması gerektiğini şart olarak görenlerdenim. Ancak, “özür dile ulan” toplantısının da gösterdiği üzere esnaf, demografik yapıdaki ağırlığını kent demokrasisine katkı sunmanın fersah fersah gerisinde bir yerlerde tartıyor.

Kantarın fazla tartması hiçbir anlam ifade etmiyor. Yükte ağır pahada hafif ne varsa esnafın tezgahında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.