ESMİAD’dan: Zam uyarısı

ESMİAD Strateji Komisyonu Başkanı Yunus Arslanbaşı, zamlı maaşların henüz vatandaşa yansımadığını ancak özellikle temel ihtiyaç maddelerinde ciddi zamlar ile karşı karşıya olunduğunu belirterek uyardı: Denetimler arttırılsın!

ESMİAD’dan: Zam uyarısı
25 Ocak 2024 Perşembe 14:06

Ekonomik dengelerin oldukça hassas bir süreçten geçtiğini belirten Arslanbaş,  “Maalesef, zamlı maaşlar henüz vatandaşlara yansımadan, tüm ürünlere zam uygulanmaya başlanmıştır.” Dedi.

Vatandaşların satınalma gücünün oldukça olumsuz etkilendiğini belirten Arslanbaşı, “Bu durum, vatandaşlarımızın satın alma gücünü olumsuz etkilemekte ve ekonomik belirsizliklere yol açmaktadır. Çalışanların hak ettikleri maaşlarını alamadan, temel ihtiyaç ürünleri dahil yapılan zamların, sosyal dengeleri sarsıcı etkileri olabileceğini düşünüyoruz. ESMİAD olarak, bu durumu yakından takip ediyor ve denetimlerin arttırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Arslanbaşı açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Ekonomik istikrarın sağlanabilmesi adına, işverenlerin çalışanlarına hak ettikleri ücret artışlarını yapmaya çalıştığını, tüketicilerin de adil fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için fiyat artışlarına bir çözüm bulunması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda yetkililerden, iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyor, kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek istiyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.