ESKİŞEHİRSPOR’UN ÇIPLAKLIĞI

SONER UÇAK YAZDI...

ESKİŞEHİRSPOR’UN  ÇIPLAKLIĞI
16 Aralık 2020 Çarşamba 04:57

Eskişehirspor’un neler çektiğini, ne hale geldiğini anlatacak tüm kelimeler cümleler sarf edildi zannediyorum.

Artık, en açık ve sert şekilde sunumlarla Eskişehirspor’un mevcut halinin ardalan ve bağlamından kopartılarak, sadece bir reyting malzemesi; tık ve beğeni argümanı olarak sahne aldığını görüyorum.

Bilinçli bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Ancak, bu kadar bilinç dışı davranmak, Eskişehirspor ele alınırken, bu denli akıl ve mantığı es geçmek can yakıcı bir hal aldı.

 Rizespor ile oynanan kupa maçı sonrasında Eskişehirsporlu futbolcunun, Rizesporlu futbolcuya forma vermemesi sosyal medyada değişik açılardan binlerce kez önüme geldi. Genç futbolcunun, Rizesporlu futbolcuya yaptığı el hareketine de, photoshop marifetiyle zoom yapılarak, mutlak görünmesi gereken bir malzemeymiş gibi sunumu yapıldı. “Yazıklar olsun” laflarının bu kadar çaresiz kalındığı bilinse de yine defalarca tekrar edildi.  Aynı durum Çaykur Rizespor maçında gülen bir fotoğrafı ile kameralara yakalanan Eskişehirspor teknik direktörünün sunumu için de geçerli

 Eskişehirspor’un sorunlarını uzaktan yakından çözmeye aday olamayacak bu ve benzeri kareler, birden bire Eskişehirspor’un tüm sorunlarının en çıplak haliymiş gibi gözler önüne seriliyor.

Oysaki; en baştan beri Eskişehirspor üzerinden yapılan tartışmalar en nihayetinde reçetelerin çarpışmasından daha çok, yeni sorunlar bulma çabasından öteye geçmiyor.

Tuhaf bir şekilde, zamanında, sorgusuz sualsiz bilmem kaç milyon liralık adamların sırtına giydirilen formaların, bugün bu denli kıymetli olması tuhaf bir şekilde yadırganıyor.

Fakat, tesis çalışanlarının belediyeler bünyesinde çalıştırıldığı, deplasman masraflarını karşılaması için fellik fellik adam arandığı, maaşları ödemek için bin bir türlü zorlukla boğuşulduğu bir ortamda konuşulması gereken başka sorunlar var gibime geliyor.

 Baştan aşağı kangren olmuş Türk futbolunda bir baş ağrısının bu denli konuşmaya değer bulmak acemi doktorluktan öte bir anlam taşımıyor.

Kabul ediyorum; Eskişehirspor bize üzerinde konuşulacak anlı şanlı galibiyetler hediye etmiyor, adını altın harflerle dünya futboluna yazdıracak yıldızları konuşma imkanı vermiyor.

Böyle bir beklentisi olanlar için vahim…

 Ancak, bu kadar sığlaşmak  Eskişehirspor’a çözüm sunmak bir yana kuru gürültü çıkarmaktan başka bir anlam taşımıyor.

Yönetim için en baştan söylenenler şimdi de söylenebilir zannediyorum. Aklını, konuştuklarını, fikirlerini ben dahil kimseye emanet etmemeleri elzem. Konuşulanların çok fazla çözüm odaklı olmadığını belirterek, peşi sıra gitmemeleri olmazsa olmaz. Eskişehirspor için yeni şeyler konuşturmaları, yeni şeyler söylemeleri gerektiğini belirtmek gerekiyor.    Aksi halde Eskişehirspor’un perişan hali,  bir seyir nesnesine bir muhabbet mezesine dönüştü, dönüşecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.