“Eskişehirspor küme düşerse vebali boynunuza”

Eskişehir’de 140 milyon TL harcanan yeni stadın çatısının çökmesinin ardından, Eskişehir Valiliği hasarlı statta maç yapılmasının güvenlik riski oluşturacağı yönünde karar aldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Çürük stadı kabul edenler Eskişehirspor’u başka illerde oynamaya mecbur bıraktı. Kendi şehrinde oynayamayacak hale getirilen, deplasman karşılaşmalarına mahkum edilen Eskişehirspor, bir de küme düşerse vebali, bu çürük stadı bu haliyle kabul edenlerin boynunadır” dedi.

“Eskişehirspor küme düşerse vebali boynunuza”
23 Ocak 2020 Perşembe 13:41

Yeni stadyumun çatısının çökmesinin ardından dün toplanan Eskişehir Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararı ortaya çıktı. İl Spor Güvenlik Kurulu 26 Ocak’ta oynanacak Eskişehirspor-Adanaspor maçı için toplandığını anımsatan Çakırözer, kararı, “Valiliğin, Belediyenin, İl Emniyet Müdürü’nün, Futbol Federasyonu’nun oluşturduğu kurul, bu haliyle bu statta maç yapmanın güvenlik riski taşıdığına karar verdi. Yani yeni stadın daha 3.Yılında  maç yapılamayacak hale geldiğini tescilledi” sözleri ile aktardı.

MASRAFLAR KARŞILANSIN

İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararını değerlendiren Çakırözer, “Anlaşılıyor ki Eskişehirspor, stadın çatısındaki bu önemli hasar onarılmadan kendi evinde oynayamayacak. Sorduk, yine soruyoruz. Bu stadı bu çürük haliyle kim kabul etti, açılışına kim onay verdi? Teslim raporlarında bugünkü duruma geleceğine ilişkin hiç mi tespit yoktu? Bu stadı bu haliyle kim kabul ettiyse, Gençlik ve Spor Bakanlığı mı, TOKİ mi; sorumlusu kimse, hangi kurumsa Eskişehirspor’u şehir dışındaki statlara mahkum eden de odur. Eskişehirspor’un ve taraftarının zorunda bırakıldığı şehir dışı maçların tüm masraflarını TOKİ ya da Bakanlık karşılamalı” dedi.

KÜME DÜŞERSE VEBALİ BOYNUNA

Eskişehirspor’un ligte zaten zor durumda olduğunu belirten Çakırözer, “Kendi şehrinde oynayamayacak hale getirilen, deplasman karşılaşmalarına mahkum edilen Eskişehirspor, bir de küme düşerse vebali, bu çürük stadı bu haliyle kabul edenlerin boynunadır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.