Eskişehirli öğrencilerden İklim Zirvesine mesaj var

Avrupa Birliği İklim Anlaşması Elçisi Prof. Dr. Nezih Orhon öncülüğünde, Özel Çağdaş Okullarında Türkiye’nin ilk ve en büyük "İklim Krizine Dur" oyunu oynandı. Okul bahçesinde gerçekleşen oyuna; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinden oluşan 1000’den fazla öğrenci katılım gösterdi.

Eskişehirli öğrencilerden İklim Zirvesine mesaj var
05 Ekim 2022 Çarşamba 15:15

Çalışma kapsamında tüm öğrenciler iklim ile ilgili kendi ailelerinin ayak izlerini çıkarttılar. Avrupa Birliği İklim Anlaşması Elçisi Prof. Dr. Nezih Orhon moderatörlüğünde; elektrik, su kullanımı, beslenme alışkanlıkları, geri dönüşüm, barınma, bilinçli tüketim gibi konulardaki soruların cevaplarına göre öğrenciler ayak parmaklarını kırmızı, sarı ve yeşil renklerde boyadı. Böylece ortaya çıkan karbon ayak izinde, iklim krizine karşı ne kadar bilinçli oldukları ortaya çıktı. Oyun sonunda okul bahçesinde dev bir ünlem işareti oluşturan öğrenciler, ellerindeki ayak izlerini ve ünlem işaretlerini göstererek iklim krizine dikkat çekti.

Projenin önemine ilişkin konuşan Orhon, “Dünyamız, sadece insanları değil, tüm canlıları da içeren son derece olumsuz bir süreçle karşı karşıya. Artık sadece iklim değişikliği ile değil, iklim krizi ile de karşı karşıyayız. Köylerimizde, mahallelerimizde, şehirlerde ve farklı birçok yerde olumsuz sonuçlar ile karşılaşıyoruz. Çocuklarımıza ve gezegene daha sürdürülebilir bugünü ve geleceği sağlamak hepimizin en asli görevlerinden. Bu düşünceyle yola çıkarak Özel Çağdaş Okulları ile birlikte yaklaşık bin çocuk ve genç ile Türkiye’nin ilk ve en büyük ‘İklim Krizine Dur’ oyununu hep beraber oynadık” diye konuştu.

PROF. DR. NEZİH ORHON: DÜNYAYA MESAJ VERMEK İSTEDİK

Avrupa Birliği İklim Anlaşması Elçisi Prof. Dr. Nezih Orhon, her konuda olduğu gibi iklim konusunda bilinçlenmenin çocuk yaşlarda başladığının altını çizerek, şunları söyledi: “İklim konusunda dünyamızı ve gezegenimizi düşünmeye ihtiyacımız var. Dünyanın iklimi temel alan bir sürdürülebilirlik çabası var. Bu konudaki farkındalık ve bilinç oluşturma küçük yaşlarda başlıyor. Biz de bu oyun vasıtasıyla tüm dünyaya; çocuk, genç ve eğitimciler olarak kendi alanımızda bir mesaj göndermek istedik. Türkiye’nin en büyük iklim buluşmasını gerçekleştirdik. Tüm ülkeye, dünyaya bir mesaj vermek istedik. Bakın çocuklar, gençler, eğitimciler hazır demek istedik.”

Eskişehir’de oynanan bu iklim farkındalığı oyunu ile 7-18 Kasım tarihlerinde Birleşmiş Millet tarafından düzenlenecek Dünya İklim Zirvesine bir mesaj gönderilmek istendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.