Eskişehirli öğrenci TÜBİTAK finallerinde Türkiye 4.sü oldu

Özel Çağdaş Okulları 8. sınıf öğrencisi Akın Sarp Kırış ve proje danışmanı olan Fen Bilimleri Öğretmeni Nuray Aydoğdu’nun hazırladığı “Deprem Bilinci Oyunu ile Depreme Hazırız” adlı projesi, TÜBİTAK Türkiye Finallerinde Türkiye 4.sü oldu.

Eskişehirli öğrenci TÜBİTAK finallerinde Türkiye 4.sü oldu
04 Kasım 2022 Cuma 13:36

TÜBİTAK 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması'nda Bölge 1.si olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan “Deprem Bilinci Oyunu ile Depreme Hazırız” projesi, bir hafta boyunca 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Diyarbakır Sezai Karakoç Kongre Merkezi’nde sergilendi. Eskişehirli öğrencinin projesi; TÜBİTAK Ortaokul Türkiye Finalleri’nde coğrafya alanında 11, toplamda 180 proje arasından Türkiye 4.sü olarak “Teşvik Ödülü” aldı. Eskişehirli öğrenci, ödülünü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan aldı.

“DİJİTAL BİR OYUN İLE DEPREM KONUSUNDA BİLİNÇLENMEYİ AMAÇLADIK”

Projenin Danışman Öğretmeni Fen Bilimleri Öğretmeni Nuray Aydoğdu, “Ülkemizin deprem bölgesinde yer alması nedeniyle depreme karşı toplum olarak bilinçli olmamız gerekiyor. Bu projemizde öğrencilerin ilgisini çeken dijital bir oyun ile deprem ve depreme hazırlık konusunda bilinçlenmeyi amaçladık. Önce bölge 1.si olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandık. Şimdi ise Diyarbakır’da düzenlenen finallerde Türkiye 4.sü olduk. Okulumuza ve şehrimize bu gururu yaşattığımız için mutluyuz” diye konuştu.  

8. SINIF ÖĞRENCİSİ PROJENİN DETAYLARINI ANLATTI

“Deprem Bilinci Oyunu ile Depreme Hazırız” adlı projesi ile Türkiye 4.sü olan 8. sınıf öğrencisi Akın Sarp Kırış ise, projesinden şöyle bahsetti: “Minecraft eğitim sürümünde okulumuzu gerçeğe yakın olarak inşa etmeye çalıştım. Oyun içerisine web 2.0 aracı desteğiyle deprem bilinci sergisini ekledim. Bu sergi aynı zamanda karekod desteği ile telefon ve diğer cihazlarla da gezilebiliyor. Deprem ile ilgili sınıfları ve sergiyi gezen oyuncular daha sonra sorularla karşılaşıyor ve bildikleri sorularla ödül topluyorlar. Böylece biz çocuklar için böyle üzücü bir olayla ilgili olarak daha olumlu ve korkutmayan bir farkındalık yaratılmış olunacağını düşündüm. Okulumuzda gönüllü arkadaşlarımla ön ve son testler gerçekleştirerek oyunu test ettik. Bu testlerde teknolojik araçlarla ve oyunlarla deprem konusunun desteklenmesinin olumlu etki yarattığı tespit edildi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.