ESKİŞEHİRLİ İŞÇİLER REYSAŞ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

DİSK Nakliyat-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten atılan Eskişehir’deki TÜVTÜRK Reysaş direnişçileri, direnişi Reysaş Lojistik’in Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki merkezi önüne, “Her yer Reysaş her yer direniş” sloganı ile taşıdı

ESKİŞEHİRLİ İŞÇİLER REYSAŞ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
31 Ocak 2019 Perşembe 10:51

DİSK Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlendiği Eskişehir Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş’de sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartılan 15 işçinin 21 Kasım 2018’de başlattıkları direniş 71’nci gününde Reysaş Lojistik’in Çayırova’daki merkezi önüne, “Her yer Reysaş her yer direniş” sloganı ile taşındı. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu burada yaptığı açıklamada, “Reysaş işvereninin işçi ve sendika düşmanı tavrını protesto etmek için” toplandıklarını belirterek kısaca örgütlenme sürecini anlattı.

AYNI İŞÇİ BİR YILDA İKİ KEZ KOVULDU

Örgütlenme süresi içerisinde iki kez işçilerin işten atıldığını belirten Küçükosmanoğlu, Reysaş işvereninin ayrıca yetkiye de itiraz ettiğini ve onunla ilgili davanın ilk duruşmasının 30 Ocak 2019’da (dün) yapıldığını nisan ayına ertelendiğini belirtti. Küçükosmanoğlu işe iade davalarının uzun sürmesinden de yakındı. Küçükosmanoğlu özetle şunları kaydetti:

ÖRGÜTLENMEYE REYSAŞ
LOJİSTİK’TEN BAŞLAYACAĞIZ

“Reysaş’ta işçi sendika düşmanlığı yapan işveren, işçileri köle gibi çalıştırmaya devam edebilmek içinkarşısında örgütlü, sendikalı, toplu iş sözleşmeli işçi istemiyor ancak bizler buna izin vermeyeceğiz. Reysaş’a bağlı iş yerlerinden iş kolumuza bağlı olan bütün işyerlerini örgütleyeceğiz. İlk olarak da bugün önünde olduğumuz Reysaş Lojistik’ten başlayacağız.

HEM İŞVERENLE HEM SARI SENDİKA İLE

İşverenler ancak ipleri kendi ellerinde olan sendikalara yani sarı sendikalara üye olan çalışanlarına ses çıkartmazken bu tür sendikaları kendi elleri ile işyerine getiriyor. Nakliyat-İş olarak hem işverenlere karşı hem de işçi sınıfına ihanet eden sarı sendikacılara karşı da mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

BU DAVAYI DA KAZANACAĞIZ

İşverenler üyelerimizi işten atsa da, yetkiye itiraz ederek süreci uzatmaya çalışsalar da bütün çabaları boşuna. Aleyhimize açılan yetki davalarının büyük davalarını kazandık, bu davayı da kazacağız. Reysaş işvereninin karşısında artık örgütlü ve güçlü işçi var. Bu nedenle de bu direniş zaferle sonuçlanacaktır.”

DİRENİŞ ESKİŞEHİR HİLTON’DA DA SÜRECEK

Küçükosmanoğlu artık Reysaş’a bağlı bütün işyerlerinin direniş alanı olduğunu, bundan sonra direnişin Eskişehir Hilton Oteli ve Reysaş Araç Muayene İstasyonu olmak üzere iki yerde devam edeceğini, gerekirse başka işyerlerinin de önüne gideceklerini belirtti. Reysaş işverenine bir kez daha “atılan işçileri geri al, yetki itirazını çek ve toplu iş sözleşme görüşmelerine başla”  çağrısı yapan Küçükosmanoğlu şöyle devam etti:

İSTANBUL, BURSA VE
ERGENE’DE TİS İMZALADIK

“TÜVTÜRK’e bağlı işyerlerinden en büyüğü olan TÜVTÜRK İstanbul Araç Muayene İstasyonları, Bursa TÜVSÜD, Ergene(Tekirdağ) Araç Muayene İstasyonları’nda yıllardır örgütlüyüz ve toplu sözleşme imzaladık. Sendika olarak hep mücadele ile var olduk. Bundan sonra da mücadele devam edecek. Sendika olarak atılan işçilerimiz iş başı yapıncaya ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar bir taraftan hukuki mücadeleyi, diğer taraftan fiili mücadeleyi sürdüreceğiz.”

REAİL İŞÇİLERİ DE KATILDI

Çayırova’daki Reysaş Lojistik önünde gerçekleşen basın açıklamasında Eskişehir’den gelen Reysaş direnişçileri ile Nakliyat-İş’in örgütlü olduğu Eskişehir Sarp Havacılık, Tüvtürk İstanbul Araç Muayene İstasyonu, Demtrans, Adapazarı Taşımacılık Kargo ve MC Paketlemeişyerlerinden temsilciler ile 18 aydır Nakliyat-İş öncülüğünde tazminat hakları için direnen Real işçileri yer aldı. 

BMİS GEBZE’DEN DESTEK

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile birlikte Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile genel merkez yöneticisi Hakan Arslan ve Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik; DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ile şube yönetiminden Hasan Gençay ve örgütlenme uzmanı Nihat Akyol, Emekçilerin Özgürlük Kongresi üyeleri de basın açıklamasına katılarak destek verdi. 
Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Reysaş önünde makul boyutta güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması esnasında işçiler; “Reysaş’a sendika girecek başka yolu yok”, “Yaşasın sınıf dayanışması” ve benzeri sloganlar atıp üzerlerinde taleplerine ilişkin dövizlerle sendika bayrağı taşıdı. Basın açıklaması eylemi hep birlikte halay çekilmesi ile sona erdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.