ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLAR KÜRESEL TASARIM MARATONUNA KATILDI

Amsterdam merkezli bir kuruluş olan Designathon Works tarafından 2014 yılından bu yana her yıl uluslararası bir etkinlik olarak düzenlenen ve her kıtadan binlerce çocuğun katıldığı Çocukların Küresel Tasarım Maratonu'na bu yıl Türkiye'den katılım gösteren 3 kentten biri de Eskişehir oldu. Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi'nin 9-12 yaş kategorisinde çocuklar için düzenlediği ve farklı ülkelerden çocukların katıldığı maratonun teması Temiz Enerji ve İklim oldu.

ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLAR  KÜRESEL TASARIM MARATONUNA KATILDI
24 Ocak 2021 Pazar 13:19

Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden birine odaklanarak, belli bir tema çerçevesinde çocukları düşünmeye, sorgulamaya ve yaratıcı çözüm önerileri üretmeye davet eden bu uluslararası maratona, Türkiye’ den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ve İstanbul İnformal Eğitim-çocukistanbul ev sahipliği yaptı.

Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nin birçok oturumda gerçekleştirdiği “Çocukların Küresel Tasarım Maratonu” atölyesine katılan 9-12 yaş aralığındaki çocuklar, dünyanın farklı kentlerinden çocuklar ile birlikte “Herkese yetecek temiz enerjiyi nasıl üretebiliriz ve gezegenimizi nasıl koruyabiliriz?” temasına odaklanıp küresel iklim değişikliğine yönelik çözüm önerileri geliştirdiler.

Eskişehir’den maratona katılan tüm projeler arasından uzmanlar tarafından incelenerek belirlenen ilk 10 proje sahibi çocuklara, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi iletişimcileri tarafından sertifika ve hediyeleri verildi. Çocukları online ortamda birbirinden değerli jüri üyelerine projelerini sunacakları toplantıya davet eden bilim iletişimcileri, online toplantı sonrasında jüri üyeleri tarafından belirlenecek olan ilk 3 projenin, dünyada katılımcı olan diğer kentlerin de belirledikleri projeler ile birlikte uluslararası platformda ilan edileceğini ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.