ESKİŞEHİRLİ ANNELERDEN DİYARBAKIRLI ANNELERE DESTEK

Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Eskişehir'den de Diyarbakır annelerine destek geldi.

ESKİŞEHİRLİ ANNELERDEN DİYARBAKIRLI ANNELERE DESTEK
25 Eylül 2019 Çarşamba 13:37

Eskişehir’de sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek verdi. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek sürüyor.

ZAFERE ULAŞACAKLAR 
Eskişehir'de Sağlık İl Müdürlüğü ek binası önünden bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Zekiye Çomaklı, annelerin Diyarbakır'da başlattığı onurlu direnişlerine  destek olmak  için toplandıklarını söyledi. “Tarih Diyarbakır’daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygı ile yazacaktır” diyen Çomaklı, “Her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler, başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklardır” dedi. 

TERÖRE SON DİYORUZ 
Diyarbakır’da toplanan anneler için tek yürek olduklarını ifade eden Çomaklı, “Bugün Eskişehir’deki kadın sivil toplum temsilcileri olarak Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerin yanında bedenen olmasak da anların ne pahasına olursa olsun diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyoruz.  Teröre son diyoruz” şeklinde konuştu. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.