Eskişehir’in yapı stoku envanteri oluşturulacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi iş birliğiyle 2021’den bu yana çalışmaları devam eden Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin en önemli verilerinden, yapı stokunun tespiti ve afet risklerine karşı değerlendirilmesi çalışması için TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile hizmet protokolü imzalandı.

Eskişehir’in yapı stoku envanteri oluşturulacak
10 Şubat 2023 Cuma 15:29

Başkan Büyükerşen, yapılan protokolün meydana gelen afet depreminin sonrasında ortaya çıkmadığını hatırlatarak, “3 belediye olarak uzun bir süredir çalışıyoruz. Bu protokolle ilk aşamada 22 bin yapı incelenecek. Aşama aşama kentteki tüm yapılar incelenerek Eskişehir’in yapı stoku envanteri oluşturulacak ve afet riski durumu değerlendirilecek.” diye konuştu. 2021’den bu yana sürdürülen Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi çalışmaları kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Orkun Kılıç, Eskişehir’in yapı stokunun envanterinin oluşturulması ve yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesini içeren hizmet protokolüne imzayı attı.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.