Eskişehir’in vekilleri

SONER UÇAK YAZDI...

Eskişehir’in vekilleri
27 Mayıs 2020 Çarşamba 05:45

Yedi vekilimiz var biliyorum, ama 3 vekili yazacağım. Geri kalan dört vekili neden veya niçin yazmadığımı o dört vekilin cevaplaması gerekiyor.

Çünkü, ben ve benim gibi düşünenler için geri kalan dört vekili niçin yazmadığım sorusu oldukça basit. Basit olduğundan belki de cevaplamak oldukça zor.

“Helal olsun her yerde bitiyor” makamında bahsi geçen vekil, hiç şüphesiz Utku Çakırözer. Sıkı bir yerel gündem takipçisi olduğunu biliyoruz da, tek başına sayısız gündem yarattığını ki; gündem yaratma konusunun başlı başına bir uğraş olduğu şu koronalı günlerde başarıyor olmasını “helal olsun” diyerek izliyoruz.

Dert tespiti, derdi eli yüzü düzgün bir şekilde kamuoyuna veya ilgili makamlara ulaştırma yeteneği Çakırözer’i yazmak için ciddi nedenler sunabiliyor insana.

 Öte yandan bu tavrını belirli bir zaman dilimine sığdırmadan ciddi bir istikrar göstermesi de Çakırözer’in yaptıklarını, söylediklerini ve kendisini ciddi bir yazı konusu haline getiriyor. Millet ile vekillerinin arasının yapısal nedenlerden kaynaklı olarak en fazla açıldığı bu süreçte, vekillik makamına değer katıyor diyebiliriz. Bir yerde arayı kapatıyor.

Bir diğer CHP’li vekil Jale Nur Süllü, yine böylesi zor günlerde yüzüne geçirdiği maske ile Eskişehir’deki esnafı ziyaret etmesi, belki de esnaf odası başkanlığının yokluğunu unutturur cinstendi. Düşünsenize kimse esnaf odası başkanı nerde diye sormadı bile. Düşünün derim; bazen bir vekil, sadece bir vekil değildir.  Kah çiçekçileri, kah lokantacıları gidip dinledi. Sorunlarını çözecek güç ve yetki de olmayabilir. Ancak zannediyorum, kapı çalmanın oldukça zorlaştığı günlerde, kapı çalmak bile başlı başına bir özveri gerektiriyor. İktidara sorunlarına duyurma çabası bile Jale Nur Süllü’nün bir Eskişehir vekili olduğunu kanıtlar nitelikte değil mi sizce de?

Hiçbir belediyesi olmayan, kendi yağında kavrulmasına rağmen ciddi işlere imza atan veya atmak için arayış halinde olan İYİ Parti’nin milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, partisinin bu özelliğini vekillik makamında hayata geçirmeye çalışıyor. Hem şehir sorunları, hem de ülke sorunları ile ilgili çok fazla sayıda soru yönelten Kabukçuoğlu, bir siyasetçide aranmayan, daha doğrusu olmaması gereken pek çok özelliğe sahip olsa da çalışkanlığı ile bu olumsuz özelliklerini unutturuyor.

Evet, Eskişehir’in 3 vekili belki daha uzun yazılabilir belki daha iyi anlatılabilirdi. Olumsuz özellikleri üstüne yazılıp çizilebilirdi de, ancak vekil sayısı bu kadar az olunca insan kıyamıyor işte. Diğer dört vekil belki de görmediğimiz,  bilmediğimiz sayısız işlere imza atıyorlardır. Belki dünyanın bir ucundan diğer ucuna inanılmaz hizmetleri oluyordur. Bu nedenle altını çizerek Eskişehir’in vekillerini yazdığımı belirtmek istedim…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.